Od soupeře z Mladé Boleslavi, při vší úctě aktuálně jen průměrnému klubu FORTUNA:LIGY, inkasovala v neděli čtyřikrát. „Nebudeme se na nic vymlouvat, je to určitě špatná vizitka naší obrany. Já jsem její součástí, jsem kapitán týmu, takže to beru i na sebe,“ uznal muž, který defenzivní šiky Karviné diriguje – Marek Janečka.

Marku, v obraně Karviné panuje těžký nesoulad. Čím to?
Nejdřív bych rád řekl, že oproti těm předešlým dvěma venkovním zápasům jsme tentokrát chtěli ukázat fanouškům i to, že umíme hrát směrem dopředu. Šancí tam dnes bylo opravdu dost a při tom našem systému na větší počet hráčů vpředu se ta okénka vzadu musela objevovat. To je prostě risk. Měli jsme proměnit naše šance a nikdo by teď neřešil, kolikrát jsme inkasovali.

Karviná (v zeleném) - Mladá Boleslav 3:4.
Přestřelku v Karviné domácí nezvládli, první výhru si připisuje Mladá Boleslav

Při tom vašem vlastním gólu to vypadalo jak? Nedomluvili jste se s brankářem Berkovcem?
Tam to beru na sebe, věděl jsem, že mám za zády Komličenka a šel jsem do balonu. Berkyho jsem neslyšel, tak jsem odehrál míč. Slyšel jsem ho až pak, ale to už bylo pozdě. Ani nevím, jestli bych dokázal zareagovat, kdyby na mě Berky houknul.

Inkasovat doma čtyři góly, to je hodně, souhlasíte?
Je to špatná vizitka obrany. Byly tam chyby nás, defenzivních hráčů, zodpovědnost beru na sebe.

Tři zápasy, vy zůstáváte bez bodu…
Je tady to, co si nikdo z nás nepřál. Musíme to už prolomit. Jedno kde.

Napadá vás, jak z toho ven?
Nemůžeme se vzdávat, to by bylo to nejhorší, co můžeme udělat. Ta nula není příjemná, celý ten týdenní mikrocyklus bude zase špatný. Nálada je úplně jiná, než když se vyhraje.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky AC Sparta Praha  a 1. FC Slovácko 5. srpna v Praze. Filip Kubala vs. Semih Kaya.
Záložník Slovácka Havlík: Chtěli jsme Spartu ztrestat, ale nepodařilo se