„Hodnocení je dobré. Utkání jsme zvládli bez inkasované branky, což je v pohárové matematice vždycky velmi důležité,“ připomíná v současnosti nejmladší trenér ve FORTUNA:LIZE.

Tomáš Řepka
Řepka dostal dalších šest měsíců. Ve vězení si odsedí celkem 2,5 roku

Před odvetou je ale nový hlavní kouč Fastavu obezřetný. „Pořád jsme jenom v poločase,“ uvědomuje si Kameník. „I v Olomouci se bude začínat od nuly. Na naší straně sice bude mírná výhoda, ale pořád před námi bude devadesát minut, což si všichni plně uvědomujeme. Je potřeba odvést kvalitní práci,“ přidává.

Ševcům v páteční bitvě vyšla sázka na netradiční rozestavení 3-4-3. „Vyšlo to z typologie hráčů, které jsem měl k dispozici,“ vysvětluje svůj tah Kameník, který v úvodním semifinále nemohl využít Bartošáka, Džafiće, Vyhnala nebo Hronka.

I bez kvarteta marodů to ale hráči Fastavu zvládli. „Do utkání jsme dobře vstoupili, drželi Sigmu dál od naší branky a slušně kombinovali. Uměli jsme být nebezpeční,“ oceňuje zlínský trenér.

Adriel Ba Loua stihl mezi 26. až 30. kolem FORTUNA:LIGY nahrát svým spoluhráčům na čtyři góly.
Králem asistencí byl v dubnu karvinský Adriel Ba Loua

Domácím navíc ve 20. minutě skvěle vyšla nacvičená akce. „Po standardní situaci jsme se prosadili po dlouhé době,“ těší Kameníka. Ve druhé půli už Jiráček a spol. tak aktivní nebyli. Zlíňané se zatáhli a bránili hubený náskok. Fastav hlavně díky výtečnému brankáři Rakovanovi přečkal tutovky Falty a Zahradníčka a nakonec slavil vydřené vítězství.

„I ve druhé půli jsme chtěli dobře bránit a pokusit se o nějaký rychlý protiútok. Sigma nás zatlačila, přehrávala. My jsme se dostali do problémů. Sigma byla nebezpečná, měla závary i nebezpečné situace, které jsme přečkali díky práci Rakovana,“ oddechl si Kameník.

Toho mrzely nedotažené protiútoky na konci střetnutí. „Škoda že jsme nevstřelili druhou branku,“ lituje zlínský kouč.

SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava, 10. března 2019 v Praze. Zleva Mick van Buren ze Slavie a brankář Ostravy Jan Laštůvka.
Finále poháru mezi Slavií a Ostravou bude hostit Olomouc

Jinak ale bude na premiéru v roli hlavního trenéra vzpomínat jenom v dobrém. „Událost, která nás potkala, byla nepříjemná pro všechny. Mým hlavním cílem bylo mužstvo uklidnit, dodat mu sebedůvěru a v rámci dvou tréninků ho připravit na utkání,“ říká Kameník.

Před odvetou bude mít na práci i přípravu více dní. „Na zásadní změny je ale pořád málo času,“ ví. 

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky AC Sparta Praha  a 1. FK Příbram 19. srpna v Praze. Josef Šural.
Poslední rozloučení s fotbalistou Šuralem proběhne v Brně. Bude veřejné