„Pocity jsou zatím pozitivní. Jsou tu výborní hráči, vše je na velmi vysoké úrovni. Jsem šťastný, že tu mohu být,“ popsal své první dojmy z nového angažmá Balić.

Wesley Sneijder se rozloučil s reprezentační kariérou. Za Nizozemsko odehrál 134 utkání a vstřelil 31 branek.
Sbohem, Wesley! V Nizozemsku se loučil poslední hrdina „zlaté generace“

Chorvatský záložní nejde do neznáma, ševce zaregistroval už loni v Evropské lize. „Doufám, že budu týmu prospěšný. Chtěl bych se se Zlínem nadále pohybovat v horní části tabulky,“ přeje si zahraniční posila.

Za nabídku Zlína jsem moc rád

Pětadvacetiletý záložník má za sebou zajímavou minulost. Balić je odchovancem Hajduku Split. Tři roky působil ve slovinském klubu NK Krško.

Naposledy urostlý defenzivní štít vyzkoušel exotické angažmá v Ázerbájdžánu. V klubu FK Sabah strávil čtvrt roku, po rozvázání smlouvy se přesunul na Moravu.

Zdeněk Zlámal
Gólman Zlámal válí ve Skotsku: Výhra nad Celticem? Málem spadl stadion

„Všechno se seběhlo během pár dní, zavolal mi manažer a řekl mi, že má nabídku ze Zlína. Byl jsem za to moc rád,“ pochvaluje si Josip Balić.

S ševci strávil celý týden, ve středu sledoval nové spoluhráče v pohárovém utkání v Kroměříži. Jediného hráče, kterého znal před svým příchodem do Zlína, byl kapitán Jiráček. „Pamatuji si ho z jeho působení v Německu,“ dodává pětadvacetiletý Chorvat.

Trenér reprezentace Karel Jarolím
Glosa Jiřího Fejgla: Tým nemá tvář a Jarolím je bezradný. Měl by jít