Před doplněním kádru měl reprezentační trenér k dispozici jediného typického útočníka, kterým byl Patrik Schick. Dalo se tedy očekávat, že alespoň jednoho hroťáka ještě povolá a volba padla na jabloneckého Martina Doležala. Ten je typově podobný Michaelu Krmenčíkovi a ve 28 letech je to pro něj premiérová pozvánka do nároďáku.

Sparťanský talent Adam Hložek
Nová naděje Sparty? Po teenageru Hložkovi se ptal i Manchester City

Stoper Baníku Patrizio Stronati sice už v nominaci byl, na svoji premiéru však také stále ještě čeká. Dalším hráčem je defenzivní štít Sparty Martin Frýdek. Ten si zahrál naposledy na přípravném turnaji v Číně, takže se v reprezentaci neobjevil osm měsíců.

Další dva povolaní hráči čekali na nominaci ještě déle. Jsou jimi Jiří Skalák a Ladislav Krejčí. Na ty padla volba zejména kvůli zraněním Zmrhala s Kopicem. Oba brázdí zahraniční soutěže – Skalák pečlivě upravené britské trávníky v druholigovém Millwallu a Ladislav Krejčí zkouší štěstí pro změnu v italské Bologni. 

Poslední místo zabral Pudil

Šilhavý měl v nominaci 22 hráčů, což však ještě nebylo finální číslo. „Honzu Kopice i Jardu Zmrhala bohužel vyřadily zdravotní problémy, stejná situace je také u některých dalších hráčů ze seznamu náhradníků. Také proto je jedno místo v nominaci nadále neobsazeno, čekáme na výsledky zdravotních vyšetření. V tuto chvíli je v nominaci 19 hráčů a 3 brankáři, finální seznam bychom rádi měli k dispozici před pondělním odpoledním tréninkem,“ dodal sedmapadesátiletý kouč krátce po poledni.

Nyní už je jasné, že poslední místo patří Danielu Pudilovi. Hlavní trenér přiznal, že původně chtěl ukázat na Jana Bořila, jenže ten se bohužel také zranil. 

Ladislav Vízek.
Nejznámější hospodský v zemi. Vízek dával pivo i zadarmo

Autor: Lukáš Foff