Jaké? Například změnu začátku zápasů. Dosud utkání základní skupiny a vyřazovací části začínala ve 20:45 hodin, pro nový ročník se nicméně začátek zápasů posouvá na 21:00. Na druhou stranu některá utkání základní skupiny se rozběhnou už v 18:55. To ale neplatí pro souboje ve vyřazovací části soutěže, které budou mít jednotný začátek ve 21:00.

Brankář české reprezentace Tomáš Vaclík.
Bez Ronalda, zato s Vaclíkem. Začíná španělská La Liga

Další novinkou je, že kluby v jarní části Ligy mistrů a Evropské ligy mohou nasadit až tři hráče, kteří během podzimní skupinové fáze stejné soutěže hráli v jiném dresu.

Zajímavostí dále je, že UEFA výhradně pro finále LM, EL a zápas evropského Superpoháru umožňuje rozšířit soupisku týmů na třiadvacet hráčů – na střídačku obou finalistů tak bude moci usednout dvanáct náhradníků namísto původních sedmi. Novinka se samozřejmě týká jenom těchto tří finálových utkání.

Nově UEFA zavádí pro duely vyřazovací fáze, pokud tedy skončí v normální hrací době nerozhodně, možnost vystřídat v prodloužení čtvrtého hráče. Stejné pravidlo už bylo zavedeno při letošním mistrovství světa v Rusku. Nový ročník Ligy mistrů se bude mimochodem hrát s míčem, který má obměněný design.

David Houska.
Sevilla bude svátek pro celou Olomouc, těší se kapitán Sigmy Houska

Své soupeře ve skupině se fotbalisté Viktorie Plzeň dozvědí ve čtvrtek 30. srpna, kdy v Monaku proběhne los základních skupin.

K prvnímu utkání skupiny nastoupí český mistr 18. nebo 19. září (úterý, středa). Druhé kolo se bude hrát 2. a 3. října, třetí pak 23. a 24. října. Hracími dny čtvrtého kola jsou 6. a 7. listopad, pátého 27. a 28. listopad. Závěrečná klání se odehrají 11. a 12. prosince.

Jaroslav Tvrdík
Slavia poškodila český fotbal, vzkazují zástupci FAČR