On by měl být tím, kdo v sobotu dopoledne potáhne třetiligové fotbalisty SK k třem bodům s Královým Dvorem.

„Doufejme, že nastoupím. Od pondělí trénuji naplno, i když noha není úplně stoprocentní. Doufám, že vydrží," přeje si Bartoš, jenž stál tři týdny kvůli natrženému svalu na levé noze.

V závěru loňské sezony měl stejné zranění na pravé. Přes hrozbu, že se mu zranění obnoví, se nemíní šetřit. „Ani podvědomé obavy si nesmím připouštět. Nemohu na to myslet. Promítlo by se to do výkonu. Když nastoupím, budu makat na sto procent," slibuje odchovanec kladenské Sparty, jenž lituje, že zdravotní komplikace přišla v době, kdy si fotbal začal po dlouhé době užívat.

„Přípravu jsem měl jinak báječnou, dařilo se mi. Připouštím ale, že  třítýdenní pauza se může projevit, protože mě vyřadila z tréninkového i zápasového režimu."

Novotný definitivně skončil

Po utkání v Roudnici nad Labem se do trenéra Daniela Drahokoupila obul otec Pavla Novotného s tím, že jeho syn by měl dostávat víc příležitostí. Vše vyvrcholilo v týdnu, kdy se klub s vytáhlým levonohým útočníkem, jenž loni kopal v juniorce Hradce Králové a do přípravy Kladna se zapojil v létě, rozloučil. „Rozhodli jsme se, že si ho tady přesto ještě necháme, jenže on přišel a začal mistrovat, že je lepší než ostatní. Tak jsme se s ním rozloučili. Podle mne není na třetí ligu ještě připravený," řekl Drahokoupil na adresu odchovance Motorletu.