„Upozorňovali jsme na něj, přesto nám vstřelil dvě branky a na jednu přihrál," posteskl si trenér Petr Brabec a pochválil mužstvo za první poločas, v němž sice dvakrát inkasovalo, soupeře ale do více příležitostí nepustilo.

Naopak jeho tým měl víc šancí a také dokázal Kroutilem a Bystřickým otočit nepříznivý stav 0:1, který platil od 6. minuty. Poločasových 2:2 určili domácí, když Rybička prošel od rohového praporku až k bráně a přesně přihrál.

V brance Kladna dostal poprvé v sezoně příležitost Šulek, jenž nahradil Peška. Toho si po zranění Šimka vytáhlo áčko SK Rakovník a jeho služeb bude využívat zřejmě celý zbytek podzimu. Ne vždy se však bude jednat o souběh zápasů.

Sedmnáctiletý Šulek svoji premiéru zvládl na jedničku. Zejména po změně stran musel několikrát ukázat svoje umění. Soupeři chytil dvě tři šance.

„Chrudim ožila a hodně se zlepšila," přiznal Brabec a litoval, že Vojtek, stejně jako Borák v první půli, neproměnili samostatné úniky.

Když už si trenéři v hlavách pomalu sumírovali jména pro rozstřel, domácí rozhodli. Do konce utkání scházelo pět minut, když Rybička oklamal stopery a upravil na 3:2.

V sobotu hraje Kladno doma, kde od 10.15 hodin hostí Varnsdorf.