„Byl to opravdu velký zážitek. Hlavně úplně nový monstrózní stadion, na kterém se před dvěma lety hrálo finále Evropské ligy," přiznal  Blažej, jehož fascinovala elektrizující atmosféra, již vytvořilo 38 000 diváků.

„Rumunští příznivci jsou zvyklí  fandit, oproti našim komornějším. Opravdu si to jdou užít a svým hráčům dávají stoprocentní podporu. Když padl gól, tak mě až zaléhali uši," doplnil.

Obzvlášť pomezní rozhodčí to nemají ve fotbalu, vzhledem k blízkosti tribun  či ochozů, snadné. Během zápasu vyslechnou řadu výrazů nevole, občas je lidé svlaží nějakým nápojem či pociťují jinou formu nevraživosti.  Blažej se něčeho podobného od horkokrevných Rumunů  nedočkal.
„Už při předzápasové rozcvičce   byly reakce několika tisíc lidí pozitivní. Tleskali nám, bylo  to milé," řekl Blažej, jehož překvapilo, že byli od začátku vnímáni pozitivně, ne jako u nás.

„Brali nás jako autority, které jdou na hřiště odvést práci na sto procent, stejně jako hráči. Nebrali nás jako úhlavního nepřítele," pochvaloval si.
Čeští soudci byli po utkání  hodnoceni i delegátem UEFA pozitivně. Pomohl jim také fakt, že domácí byli jasně lepší a už v první půli rozhodli o výhře 3:0. Všechny góly padly na Blažejově straně.

„Domácí opravdu byli markantně lepší. Až v závěru poločasu tam byla při třetí brance jedna složitější situace, kdy brankář míč vytahoval těsně za lajnou. Naštěstí jsem stál dobře , takže jsme mohli branku uznat," řekl Blažej.

Jeho nástup na evropskou scénu byl rázný. Na listině prvoligových asistentů sice byl už druhou sezonu, až v uplynulé však dostával pravidelně příležitost. Vzápětí se ocitl v elitní klubové soutěži.

Sám přiznává, že mu vedle snahy se neustále zlepšovat, pomohla i schopnost diplomatického jednání.

„Samozřejmě. Jak se chováte k ostatním lidem, tak se vám to vrací. S kým můžu vyjít, s tím vycházím. Ne s každým to však jde. Snažím se jednat na rovinu a pokorně," uvedl Blažej a upozornil, že vstup na mezinárodní kolbiště měl svůj předvývoj.

Byl totiž vybrán do půlročního programu talentů UEFA. Na jeho základě byl nominován na zápas hráčů do 23 let Rusko – Belgie.