„Že kluci poprvé nastoupili, to určitě zajímavé bylo, ale jinak se jednalo o klasický první přípravný zápas. bylo to hodně syrové," neskrýval kouč Petr Hlaváč, který byl ale rád, že si hráči mohli kopnout zápas. „Přece jen čtrnáct dnů trénují a tohle bylo zpestření," říkal.

Dvě branky vstřelil po přestávce Abrham, tu zbylou přidal Vašák. Smolařem duelu byl David Müller, jenž třikrát orazítkoval brankovou konstrukci.

Naopak hodně byl vidět gólman Jindřich Čížek, který kryl několik šancí Mělnických a udržel ve futsalu málo vídané čisté konto.

„Určitě si ho zasloužil. Mělník pár šancí měl, takové tři branky chytil určitě. Nicméně si myslím, že o malinko lepší jsme byli už do půle a po obrátce jsme soka futsalovostí i fyzičkou přehrávali víc," mínil Petr Hlaváč.

Zajímavostí je, že za hostující Olympik nastoupili hned dva Josefové Gabčové, možná nejlepší romští borci v Čechách. Otec, svého času jeden z nejlepších kanonýrů krajských fotbalových i futsalových soutěží, i syn hrající fotbal za Neratovice.

A ještě další program kladenských ´satanů´. Už v pondělí 19. srpna je čeká finále krajské části Českého poháru, v němž přivítají Benago Praha (20 hodin, sp. hala Centrum u Sletiště), ve čtvrtek 22. srpna se rovněž od 20 hodin na stejném místě střetnou s Balticflorou Teplice.

Perličkou čtvrtečního utkání bylo, že vedle sebe nastoupili třeba Kamil Výborný a Michal Jaráb. Přitom už v neděli půjdou pro změnu proti sobě v taháku fotbalového krajského přeboru. Výborný jako bek hostujícího Tatranu Rakovník a Jaráb jako stoper Vraného. 

SAT-AN Kladno – Olympik Mělník 3:0 (0:0). Branky: Abrham 2, Vašák.

Kladno: Čížek - Müller, Abrham, Výborný, Jaráb, Frič, Pleyer, Hafenrichter, Vašák, Kubík, Chrobák, Fitzel.