Byť hosté drželi míč častěji na kopačkách, mohou být za plichtu rádi, poněvadž v závěru utkání je dvakrát podržel brankář Sedlák. Nejprve si poradil s trestňákem Radosty a pak s šancí Kozáka.

Kladno první čisté konto přece jen udrželo. „Čekali jsme na to všichni. Celý tým cítil, že za to musí vzít, ať se děje, co se děje. Ta nula je důležitá," řekl Sedlák a přiznal, že ke konci měli štěstí. To ale byla jediná fáze, kdy domácí dostali svého soka na delší čas do úzkých. Bylo to díky standardním situacím, které uměli.

Největší šanci si ale vypracovali v první části a byla doslova ryzí. Chrdelmu při ní byla branka malá. Jeho trenér Jiří Kafka mínil, že oproti jejich třem velkým příležitostem si hosté nevypracovali žádnou.

„Chtěli jsme vyhrát, Kladno ale ukázalo, že se v tabulce pohybuje tam, kam nepatří. To, že častěji drželo míč, na to se nehraje. Proti nám v tom má navrch většina soupeřů," řekl domácí kormidelník.

Jeho slova, že hosté nic neměli, až tak neplatila. Po hodině hry brankář Malina zmařil příležitost Šímy a z následného rohu Samek hlavičkoval do pravé tyče. Balon pak skákal po čáře na druhou stranu, než ho domácí odvrátili. Kladenští po utkání unisono tvrdili, že byl za čárou.

Trenér Kladna Ivan Pihávek byl rád, že se k nim také jednou přiklonilo štěstí. „To jsme potřebovali.

Doufám, že jsme se odrazili od pomyslného dna," přál si s tím, že do 75. minuty měli ve hře pořádek. „Jen jsme se neprosadili střelecky. Mužstvo ještě nemá takovou sebedůvěru. Výsledek to je ale dobrý," uvedl a pochválil útočníka Tótha. Nutno říct, že oprávněně.

Neratovice – Kladno 0:0
Rozhodčí: Vlček, bez karet. Diváci: 160.
Kladno: Sedlák – Samek (65. Koiš), Rada, Hanzlík, Zelenka – Bartoš, J. Růžička, Procházka, Šíma – Tóth (88. Štoncner), P. Růžička.