V sobotu dopoledne poměří síly s nováčkem z Nymburka, z jehož rozbláceného, až neregulérního hřiště, si na podzim odvezli pouze bod, byť na konci základní hrací doby měli v kapse všechny tři.

„Chceme jim vrátit, co se stalo u nich, kdy jsme dostali gól v 93. minutě. Od té doby jsme získali minimum tříbodových výher a začali ztrácet na Lovosice," řekl trenér momentálně třetího celku tabulky Ivan Pihávek s tím, že bude důležité, jak se jim podaří pokrýt soupeřovy útočníky. Nic na tom nemění fakt, že tým od Labe vstřelil na venkovních hřištích pouze sedm branek.

„Jako v každém utkání bude důležité, kdo získá střed hřiště. Doufám, že kluci si s tím poradí," prohlásil kladenský kormidelník, který si pochvaluje atmosféru v kabině, již umocnila týden stará penaltová výhra na půdě prvních Lovosic.

„Jak je nás kvůli zraněním málo, tak se parta ještě víc semkla. Kluci si vyřešili nějaké věci a teď mají čisté hlavy. Zápas si určitě budou chtít užít," tvrdí Pihávek, jenž pochopitelně chce, aby se jeho svěřenci nadále prali o co nejlepší umístění.

Na marodce by měl být v sobotu pouze Bartoš, jehož trápí lýtkový sval. „O volno si řekl sám. V jeho věku to musím tolerovat," uvedl trenér na adresu zkušeného záložníka, který se do přípravy zapojí v pondělí.

Už pátek bude po dvou týdnech pauzy trénovat mladý halv Dominik Šíma a také jen o málo starší stoper Filip Suchý. Ten nedohrál sobotní zápas v Lovosicích a v úterý chtěl naplno trénovat! „Na příkaz klubového lékaře bude muset minimálně do pátku odpočívat," prozradil Pihávek.

Nejlepším střelcem by měl být na trávníku stadionu Františka Kloze nymburský Lukáš Nepovím, autor sedmi gólů.

O branku méně vstřelilo kladenské trio Tomáš Procházka, Marek Tóth a Štěpán Hanzlík. Stoper hrající na hrotu vstřelil v posledních pěti zápasech tři branky.

Sportovní redakce Kladenského deníku vypsala domácímu dlouhánovi motivační prémii – kdyby se mu povedl hattrick, může se se spoluhráči podělit o basu plzeňského. „Platí, budu se snažit," smál se jedenadvacetiletý hráč.

Utkání, které začíná na stadionu Františka Kloze tradičně v 10.15 hodin, bude řídit rozhodčí Pavel Štrincl, jenž Kladno rozhodoval hned v I. kole proti Lounům (3:0).

Nymburk – Kladno 4:3 pk (1:1).
Branky: 41., 62. Bohdan, 92. Peterka – 13. Procházka T. z pen., 53. Kalina, 85. Kolmistr. ČK: 54. Veselý.