„Povedl se nám historický úspěch a trochu jsme i kvůli fanouškům doufali, že do Velvar přijede prvoligový tým. Osobně jsem si myslel na Teplice nebo Liberec,“ přiznal trenér Velvar Pavel Janeček, mimochodem odchovanec Hradce. „Hrál jsem tam do dvaceti let, takže to pro mě speciální bude. Ale opravdu jsme chtěli spíš ligu.“

Janeček tuší, že s Hradcem čeká jeho mužstvo ještě těžší práce než s Budějovicemi, které přijely skutečně jako profesionálové, ale na hřišti přece jen Velvaráky malinko podcenily. „Nechci si dělat alibi, ale porazit dvakrát za sebou ligový mančaft, to nebude snadné. Hradec nás určitě nepodcení a musíte vzít v potaz, že my ráno vstaneme a půjdeme do práce, teprve pak si zahrajeme pohár. Oni jsou profíci,“ zdůraznil úspěšný kouč Slovanu. 

Nemocnice v Hurghadě, kam byli převezeni zranění turisté po útoku teroristy.
Smutná zpráva z Egypta. Češka napadená teroristou zemřela

Ten zkusí ušít opět účinnou taktiku, jaká zabrala proti Jihočechům. Ti měli dlouho na kontě jedinou šanci a hrát začali až po Holubově nakonec vítězné trefě. Pozdě, protože šance zahodili, nebo je vychytal úchvatně čapající Měsíček. „Kluci do puntíku plnili, co jsme si řekli. Samozřejmě že Budějovice, které byly silné na míči, měly postupně mnohem víc sil. Naši kluci byli houževnatí, ale postupně nemohli a nedovedu si představit, jak by skončilo případné prodloužení,“ usmál se trenér Velvar. 

Z pohárového losu nejsou šťastní ani ve vedení klubu. Předseda David Vedral rovněž přiznal, že chtěl první ligu, nejraději Liberec. „Jenže pořád je to liga a při minulém zápase Hradce řádili nějací fanoušci. To pro nás znamená nové povinnosti, na které ještě úplně zařízení nejsme. Hlavně je nutná koordinace se státní i městskou policií a také musíme sehnat nějaké profíky z ochranky, aby zajistili klidný průběh zápasu,“ řekl Vedral. 

Růžová kola se s jarem vrací opět do ulic českých měst. Jen v Praze jich bude jezdit tři sta. O projekt se stará tým Rekola v čele s Filipem a Vítkem Ježkovými a Pavlínou Pacákovou.
Kladnem budou zanedlouho jezdit Rekola

Pro fanoušky to každopádně bude zážitek a ve všední den by mohlo dorazit ještě více diváků, než bylo necelých šest stovek na Budějky. 

Co vy na to, Velvaráci?