Na druhém pólu tabulky se Zlonice bodově dotáhly na Klobuky.

SK RAKOVNÍK B – V. DOBRÁ 1:5
Čechie měla skvělý vstup do zápasu. Ve 4. minutě vedla po brankách Hrubého a Andruchoviče 2:0, a to ještě Volman neproměnil úplně první možnost a následně nevyužil sólový únik. Do půl hodiny Velká Dobrá přidala Andruchovičem a Porazilem další dva góly a bylo rozhodnuto. Rakovník neměl v celém utkání téměř nic, prosadil se až v samém závěru, po druhém gólu Porazila. „Prvních 30 minut bylo z naší strany hodně nadstandardních, tři góly jsme dali po hezkých kombinacích,“ pochválil svůj tým trenér Vlastimil Hrubý. „Ale ještě neslavíme, pořád zbývá pět kol,“ dodal.

DOKSY – SLANÝ B 4:2
První možnosti měly oba týmy z pokutových kopů. Oba byly zbytečné a oba exekutoři proměnili. Domácí Hlava jako první (16.), hostující Stibor rychle srovnal (21.). Bodýlko Fišera ještě vyrazil Sábl, stav změnil až zblízka Stuchlý (39.), po parádním přízemním centru Putíka. Po půli olízla Stuchlého střela vnější tyč a Slaný snadno srovnalo pohotovou ranou Kozáka (52.).
Po vyloučení slánského Stibora za ostrý skluz mohli jít dokonce hosté do vedení, ale placírka Beneše z místa penalty minula tyče. Nedisciplinovanost Žahoura pak poslala Slaný do devíti, ale domácí si s přesilovkou nevěděli rady.
Doksy vysvobodila až tečovaná střela Kubína (75.). V nastavení dovedl míč do prázdné brány dokeský Ferreira. „První půle byla dobrá, druhá moc ne. Branka byla pro Kubína odměnou za slušný výkon,“ prohlásil trenér Doks Martin Škvára.
„Oslabení jsme hráli dobře, měli jsme i šance a gól jsme dostali z jediné střely na bránu. Tři červené jsou moc, kdyby do toho nezasáhl rozhodčí, mohl to být zajímavý zápas,“ okomentoval dění kouč Slaného Radim Vavroch.

Ilustrační snímek.
Zbuzanští volali na rozhodčího policii

UNHOŠŤ – HOSTOUŇ B 3:4 pk
Navzdory hrbolatému terénu se v Unhošti hrál dobrý fotbal. Na rychlý gól mladého Lince odpověděl domácí Neuberger (9.), ale poté se po přihrávce na úvodní branku dvakrát gólově prosadil (14., 18.) pravý záložník Mikeš (ročník 2001!). Nejnovější produkt hostouňské akademie skóroval ve svém prvním startu za béčko hlavou i nohou a hosté byli na koni. Do pauzy však snížil Havelka (32.). „O půli jsme si řekli, že to musíme dohrát na jejich půlce a odehráli jsme to na vlastní,“ lakonicky shrnul děj kouč Miroslav Supáček.Domácí srovnali Neubergerem hned z první akce po přestávce, nebezpečnou ránu domácího Havelky horko těžko vyrazil brankář Kadlec a šlo se na penalty. Rozstřely Hostouni jdou, bod navíc brala i nyní, mj. uspěl i Mikeš. „Utekl nám začátek, čtyři lidi byli na vystřídání, musel jsem do toho sáhnout. Jsem rád, že se začalo dařit Neubergerovi, snad nám ještě vystřílí nějaké body,“ našel pozitiva domácí kouč Josef Kučera.

VRANÝ – MŠEC 4:3 pk
Přestože Vraný vedlo těsně před půlí 3:0, není podle kapitána Libora Urbana se ziskem dvou bodů nespokojené. Zranili se mu totiž v té době dva hráči, včetně snajpra Kubíka. Góly Vraného stříleli Jaráb (10.), Krampera (20.) a po velkém sólu Paluba (40.), který přišel před sezónou právě ze Mšece. Mšec snížila (44.), po půli přidala druhý gól a její tlak ve zbytku utkání vyústil ve srovnání v samém závěru. Penaltový rozstřel zrodil hrdinu, domácí brankář-laik Liška chytil tři pokusy a sám proměnil rozhodující pětku. „Měl jsem jít na pátou pentli, ale gólman si věřil a vyhnal mě,“ smál se Urban po utkání.

KLOBUKY – BRAŠKOV 0:4
„Zasloužená výhra. Celý zápas jsme byli lepší, Klobuky měly v zápase jedinou vyloženou šanci,“ uvedl braškovský kouč Jaroslav Želina.
Už v úvodu domácí nastřelili břevno vlastní brány, při likvidaci šance Jaroše. Vedoucí branka hostů byla šťastná, Hoda pořádně netrefil balon a holení přeloboval brankáře Klobuk(40.).
Vstup do druhé půle vyzněl pro domácí, únik ze strany vychytal braškovský Kohout, ale domácí bez zraněného Svobody jsou směrem dopředu málo nebezpeční. Poté však zvýšil z prvního protiútoku Rössler (68.), domácí Čížek nastřelil tyč a po brance kanonýra Jaroše (74.) už to bylo pro hosty v klidu. Poslední branku dal znovu Rössler.
„Konečný rozdíl neodpovídá průběhu. Herně to není úplně špatné, ale před bránou moc vymýšlíme. Momentálně nemáme útočníka, třetí domácí zápas v řadě bez gólu mluví jasně,“ prohlásil trenér Klobuk Jiří Čížek.

LUŽNÁ – JEDOMĚLICE 1:0
Lužná doma neuhrála ani bod, ale tentokrát si vyšlápla na Jedomělice. Hosté sice měli převahu i možnosti, ale domácí chodili do brejků a jejich šance byly výraznější. Rozhodující branka padla po obrovské chybě při odkopu Jedomělic, uvnitř vápna trefil balon spoluhráče do hlavy a domácí zblízka vsítili (58.). „Lužná předvedla sympatický výkon, líbila se mi jejich houževnatost, nasazení i okolní prostředí. Nemůžu říct, že bychom vyloženě vybouchli, ale měli jsme problémy ve středu obrany, a my bychom gól nedali snad ani za dva dny,“ řekl kapitán a zároveň asistent trenéra Robert Nedvěd.

ZLONICE–TN. RAKOVNÍK B 3:0
Začátek měl Rakovník lepší, ale jeho střely létaly mimo. Skóre otevřel zlonický Melichar, povedenou ranou z jedné po přetaženém centru (12.). Druhou branku přidal zblízka střelec jara L. Gil (37.) a vzápětí zvýšil Bakos.
„Výborný zápas odehrál záložník Melichar a podržel nás i brankář Kopecký, který vychytal minimálně tři šance. Byli jsme hodně efektivní, výsledek je pro nás až neuvěřitelný,“ neskrýval spokojenost domácí vedoucí týmu Tomáš Smetana. „Máme radost z vítězství po dlouhé době, ale asi pro nás nic neznamená,“ dodal. Delegát Setnička hodně chválil trio mladých rozhodčích z Příbramska Stehlík, Slepička, Malý.

Derby mezi Lhotou a Tuchlovicemi rozhodly penalty
FOTO: Tuchlovice si ze Lhoty body moc nevozí. Teď jeden mají

Text: Aleš MORAVEC