Ale právě v proměňování brankových příležitostí byl rozdíl mezi oběma soupeři. Zatímco hosté dokázali z menšího počtu možností dvakrát skórovat, domácí jakoby se předháněli, kdo zahodí vyloženější šanci.

Vše naznačil již úvod. První šanci  si hned v 1. minutě vypracovali hosté a Beránek musel zastoupit Melče na brankové čáře. O dvě minuty později se po pasu Rosy ocitl v brejkové šanci Sajner, ale ve snaze obhodit gólmana netrefil branku. O další dvě minuty později hostující brankář zázračně vyrazil střelu Beneše po centru Roubíka k zadní tyči. Další šanci o další dvě minuty později měl po Benešem rychle rozehraném autovém vhazování Sajner, ale nastřelil brankáře.

A tak zákonitě přišel trest. Hostující Klempt se prosadil v malém vápně a překonal Melče – 0:1. A situace se opakovala. Domácí se tlačili před branku hostí, která však pro ně zůstávala zakletá. Naopak hosté dokázali ve 31.minutě využít závaru v malém vápně a Letko zády k brance přehlavičkoval vše za sebou – 0:2.

Další z řady dobrých příležitostí měl na kopačkách vzápětí po střídání Staněk, ale ani on se neprosadil. V úvodu druhého poločasu přeci jen svitla domácím naděje. Nejprve sice Rosa nedokázal prostřelit hradbu bránících hráčů, vzápětí se odražený míč dostal k Linhartovi, který nekompromisní střelou překonal Majtaníka – 1:2.

Drtivý finiš však domácím na další korekci výsledku nestačil. Hosté pod shovívavým dohledem trojice arbitrů umně kouskovali hru až se úspěšně dopracovali ke kýženému závěrečnému hvizdu. Výkon vedoucího celku soutěže tak musel být pro četné přihlížející diváky zklamáním, ale na výkon se nehraje, rozhodují branky a v tomto směru byli hosté efektivnější.

FK Chmel Mutějovice – Slovan Velvary 1:2 (0:2)

Mutějovice: Melč – Šťastný - Beránek,  Kapoun, Rosa  – Kafka (37' Staněk),  Koláček (84' Majba), Roubík L, Beneš  –  Sajner (70' Kozák), Linhart

Velvary: Majtaník – Vošmera – Dvorský, Šavrda, Slavíček – Jehlička, Válek, Marek, Klempt – Velčovský, Letko.

                                        Eva DUŠKOVÁ