Aby toho nebylo málo, oba týmy dělí jen pět kilometrů, v tabulce krajského přeboru jsou těsně za sebou na chvostu tabulky a co víc – v neděli si zahrají ve Lhotě derby.

Že bude pořádně vyhecované, o tom nepochybujte!

Hosty vede od jara kouč Daniel Drahokoupil. Toho Kudelovo jednání hodně namíchlo.

„Řekl předsedovi, že pode mnou nechce hrát, že necítí důvěru. Přitom hrál pokaždé v základu a gól nedal. Prý mu hráči málo přihrávají do šancí," řekl Deníku nakvašený kouč, který má řadu zkušeností i s profesionálním fotbalem, vždyť hrával roky ve Spartě.
„Ano, mám za sebou sedmnáct let v lize, prošel jsem i amatérským fotbalem, ale takový podraz jsem nezažil a jsem z toho těžce znechucený. A to ještě Kudela chodil a měl řeči, jaký je Tuchlovičák," dodal trenér, který má jediný úkol – zachránit Tuchlovice v nejvyšší krajské soutěži.

Předseda klubu Josef Bešta hovořil bez emocí, ale přiznal, že i jeho jednání Kudely zklamalo. „Volal mi ve středu večer a že chce zpátky do Rakovníka, je totiž kmenovým hráčem Tatranu. Že u nás necítí důvěru trenéra. Hrál přitom pokaždé od začátku, takže jsem se s tím neztotožnil, ale ukončení hostování jsem odklikl. Hodně jsem se pak druhý den divil, že už ho má Lhota. Bylo to domluvené dřív, těžko to dělali v deset večer," nabídl svůj pohled Bešta, který Lhotě nic nevyčítá. „Se Lhotou chci vycházet dál v pohodě a Matymu bych také nic nevyčítal, kdyby řekl, jak se to celé má. Teď je na něm, jak se s tím srovná," dodal Bešta.

A co na to Matyáš Kudela, který v neděli bude bojovat proti svým ještě nedávno kamarádům?

„Já jsem se v Tuchlovicích necítil dobře a to rozhodlo. Přemýšlel jsem o tom už dlouho, a když mě pan Drahokoupil vystřídal proti Vranému, rozhodl jsem se. Ztratil mou důvěru, fotbalem jsem se přestal bavit," vysvětlil Kudela na úvod.

Přiznal, že po nedělním vystřídání mluvil v hledišti s přihlížejícím koučem Lhoty Petrem Caisem, který ho vedl v dorostu SK Kladno. „To jsem ještě rozhodnutý nebyl. Stejně jsem se musel vrátit do Tatranu, jemuž patřím. Nikdo, ani pan Bešta, se mě neptal, kam opravdu půjdu a já to ani nevěděl. Rozhodl jsem se na poslední chvíli," dodal Matyáš Kudela.