Tak nízko, jako v I. A třídě, ještě třiašedesátiletý odborník ještě netrénoval, ale i tady je úspěšný. Po sobotní hektické výhře svého celku na Velké Dobré, kterou Dejmal zakončil lehkou hádkou s jedním z fanoušků, se Spartak drží na třetí pozici a stále tak živí  pro klub se skvělým zázemím naději na postup.

Přiznejte se, pohráváte si s myšlenkou postupu?
No, když jsem v zimě přišel, ztrácela Příbram na druhé místo asi devět bodů. Teď je pravda, že si s tou myšlenkou hrajeme, ale čeká nás ještě těžký závěr soutěže, v němž hrajeme i se třemi elitními týmy (poz. red. Vraný, Lhota, Všenory a také Nový Knín a Tuchlovice). A je tu ještě jedna věc, která s postupem souvisí – tým by se musel doplnit.

Byl to dramatický zápas, líbil se mi. Co vám?
Dramatický tedy byl. My teď v závěru soutěže jedeme na krev, protože se nám nevyhnula zranění čtyř opor včetně střelce Jindřicha. A protože fyzičku hráči mají, spoléháme teď spíš než na krásu na účel. Hodně bojujeme, běháme, ale fotbalově to aktuálně nic moc není. Navíc Velká Dobrá je starší tým a já vsadil na to, že s námi nevydrží. Mylně, protože vydrželi. A musím před soupeřem smeknout, protože tam byli hráči, kteří snad hráli i nad své možnosti.

Dostali vás pod solidní tlak, obával jste se o výsledek?
No, tlačili to hodně. Hlavně po našem vyloučení, úplně zbytečném. Také ale hru hodně otevřeli a dali nám šanci na brejky, když už jsme se nemohli prosadit vepředu jinak. A v závěru nám jeden vyšel.

Poslední otázka se týká spíš stadionu pět kilometrů od Velké Dobré – SK Kladno. Trénoval jste tady před osmnácti roky druhou ligu za pana Michala (tehdejší prezident klubu a dnes manžel zpěvačky Vondráčkové). Dělal jsem s vámi dokonce svůj vůbec první větší rozhovor…
… já doufám, že tenhle nebude poslední. Pro mě (úsměv).

To určitě ne, ale co to Kladno, vzpomenete si?
Určitě ano. Vždyť já tady viděl někoho hodně podobného Mirkovi Bubeníkovi (sekretář Dobré a tehdy sekretář Kladna). Trochu mě zklamal, nehlásil se ke mně. Tak ho ode mě pozdravujte, kdybyste s ním mluvil. Samozřejmě jsem si vzpomněl i na to, co pan Michal s Kladnem provedl. S velkou slávou tehdy přivedl dva německé sponzory, pak se to ale rozpadlo a on od toho utekl. A Kladno šlo dolů.

Jindřich Dejmal

Narozen: 4. července 1948 ve Strakonicích.

Aktivní kariéra: Fotbalové kluby Fezko a ČZ Strakonice, Tábor a Č. Budějovice.

Trenérská kariéra: začínal u jihočeské mládeže, ale na začátku 90. let se dostal poprvé do Slavie Praha, kde v bohatém Korbelově týmu dělal asistenta kouče Petržely. Slavii poté trénoval úspěšně místo odvolaného J. Jarabinského také v sezoně 93-94. Pak se tady nečekaně nedohodl na nové smlouvě a zamířil na chvíli do druholigového Kladna. Po krachu projektu Martina Michala šel do Třeboně a postoupil s ní až do divize. A tak se vrátil ještě do vrcholového fotbalu: zachránil v lize Jablonec, vedl Budějovice a slovenský Prešov. Posledních deset roků už se pohybuje v nižších soutěžích.

Perlička: Při jeho působení v ambiciózních Drnovicích byli dva jeho svěřenci Poštulka a Prokop usvědčeni z dopingu. Přiznali se a dostali trest, zatímco Dejmalovi nikdo nic neprokázal. Média ale tehdy informovala o jakýchsi trenérových karamelkách. Karamelky pak byly na čas v ústech fanoušků nejpopulárnější hláškou všech fotbalových stadionů v Čechách.