„Bude to pro mne specifické utkání, protože jsem ve Velvarech strávil asi dvě sezony. Hodně se na zápas těším," uvedl Letko, jenž bude pro svůj bývalý tým velkým nebezpečím. Předpokládá, že oproti utkání v Dobříši, které v oslabené sestavě nečekaně vyhráli 3:1, nastoupí se dvěma útočníky.

Ofenzivní vozbu by měl tvořit s kladivem Šilhanem. „Je to zkušený útočník, se kterým se hraje v pohodě. Nevím ale jak jemu. Myslím, že kombinace vysokého útočníka a mě může fungovat," uvedl rodák z Dolního Kubína, jenž posledním rokem studuje v Praze vysokou školu ekonomickou.

Pětadvacetiletý forvard očekává, že utkání by mohlo mít emotivní náboj. „Hraje se na posvícení a o to víc budeme chtít vyhrát a potvrdit body z Dobříše. Byla by škoda, kdyby se nám to nepodařilo."

Jeho odchod do Hostouně velvarský předseda David Vedral považoval za jistou zradu.

„Nepociťoval jsem nějaké špatné vztahy. Ve fotbalu musí někdy nastat změna a já cítil, že už ji potřebuji. Z Velvar mám pěkné zážitky a teď se mi líbí v Hostouni," přiznal slovenský fotbalista, který na jaře zeleno-bílé barvy neoblékal, poněvadž byl na půlročním výměnném studijním pobytu ve Spojených státech.

Se svým bývalým spoluhráčem Šimečkem se na hřišti příliš často potkávat nebudou, poněvadž i on bude mít spíš ofenzivní úkoly, ať jako záložník anebo podhrotový útočník.

Také Štěpán se na setkání s bývalým parťákem těší. „S Romanem jsme docela dlouho hráli a jezdili spolu. Doufám, že na hřišti budeme úspěšnější my," přál si autor jedné z osmi branek v síti Semic, s nimiž slavily Velvary před týdnem první výhru v sezoně. Úvodní bodový zisk prý vnesl do řad velvarského celku klid.

„Výhra nám pomohla a nevidím důvod, proč bychom nemohli bodovat i v Hostouni. Není důvod si nevěřit, protože poslední zápas jsme hráli dobře," prohlásil šestadvacetiletý fotbalista, jehož kariéra byla spojená hlavně se Slavií, kde hrál tři roky za třetiligové béčko, přičemž dvě sezony to bylo na špici soutěže. „Mám i pár tréninků s áčkem, první ligu jsem si však nikdy nezahrál," uvedl.

Slovan přes léto posílilo pár nových tváří. Trenéři očekávají, že střelce Nádeníčka nahradí vnuk internacionála Karola Dobiáše. „Potvrzuje, že je dobrý fotbalista a myslím, že bude dávat góly, což proti Semicím potvrdil," řekl Šimeček a dodal, že osobně se cítí čím dál líp.

Hostouň není pro hosty neznámou, znají ji z předešlých sezon v I. A třídě. Fakt, že v obci jejich nedělního soupeře je posvícení, považuje za mírnou velvarskou výhodu. Větší tlak bude na protivníka. „Uvidíme ale na hřišti, jak to vše dopadne," uzavřel.

V hostouňském dresu by se mohl objevit útočník Bořík, který přichází na půlroční hostování z SK Kladno.