První brankovou příležitost ale měli hosté, při Duchoňově hlavičce se však vyznamenal brankář Tesař. To byl jeden z důležitých momentů, poněvadž řada zkažených jednoduchých přihrávek domácích nesla pečeť nervozity a těžko říct, jak by je obdržený gól poznamenal.

„Možná by to s náma zamávalo, já jsem ale klukům bezmezně věřil, protože jsem na nich viděl odhodlání Dobře jsme se připravovali, mužstvo má natrénováno a je našlapané," řekl trenér vítězů Ivan Pihávek.

Kouč hostů Václav Eck byl zklamaný z druhého poločasu, kdy jeho svěřenci působili odvezdaným dojmem. „Přitom jsme si v poločase říkali, že není nic ztracené. Nekousli jsme se a navíc zápas některým hráčům vůbec nevyšel. Doplatili jsme na to čtyřmi góly, i když tři jsme si dali sami," mínil s tím, že Kladno bylo hratelné.

„Dokazovali jsme to v prvním poločase, kde jsme ale nevyužili jeho nervozity," řekl a doplnil, že mladí domácí šli na kluzkém terénu důrazně za balonem, a to rozhodlo zápas.

Kladno – N. Strašecí 4:0 (2:0)
Branky: 29. Kolmistr, 45. Tóth, 75. Skořepa, 83. P. Růžička. ŽK: Suchý – Flachbart. Rozhodčí: Melničuk. Diváci: 310.
Kladno: Tesař – Čížek, Suchý, Veselý, Výborný – Štoncner (34. Kraus, 50. Bořík), Procházka (86. Pudil), J. Růžička, Kolmistr (87. Šíma) – Tóth – Skořepa.
N. Strašecí: Kut – Mžourek, Duchoň, Obermajer, Palko (85. Dolák) – Hájek, Hartman (80. Paluba), Abraham (55. Bodeček), Vašák – Flachbart, Mrázek.

Celý článek najdete v pondělním Kladenském deníku.