Tenhle zápas je navíc okořeněn soutěží pro fanoušky. Šťastlivec, jehož číslo vstupenky bude vylosováno, si odnese domů čerstvě střeleného muflona.

Další perličkou mohl být start nové posily hostů Pavla Drska.  Slavný kladenský fotbalista si mohl zahrát proti bývalým parťákům z SK Kladno – Michalu Zachariášovi a Davidu Hlavovi, kteří nyní oblékají hostouňský dres, ale zřejmě se tak nestane.

Drsek je asistentem kouče v ligovém Jablonci, který v neděli hraje od 15 hodin s Českými Budějovicemi.

David Hlava, který po příchodu z Hvozdnice vstřelil v pěti zápasech pět gólů (!), si na Drska pamatuje z Kladna. „Krátce jsme se tam sešli a je to skutečná osobnost, která má něco odehráno. Ale jestli nebude hrát, je to spíš škoda. Máme výborný tým a věříme si. Samozřejmě ale respektujeme sílu Černolic, i ony mají výtečné fotbalisty," uznává David Hlava, který je v Hostouni maximálně spokojen.

„Věděl jsem, do čeho jdu, zapadl jsem sem, fotbal hrajeme fakt dobrý. Řekl bych, že vydělaly všechny strany, i Hvozdnice. Majitel tým po mém odchodu skvěle posílil mimo jiné o Dalibora Slezáka z Bohemky a hraje jim to také. Strávil jsem tam výborný rok a dál jim přeji vše nejlepší," říká exligový borec, jemuž se před pár měsíc narodil první potomek – syn Adam.

S ním dostal Hlavův  život jinou dimenzi. „Je to největší radost, která se mi kdy stala. Něco úžasného," nezakrývá a dodává, že rodina sice dostala jiné tempo, ale na fotbal čas zůstává.

Což je dobře, protože Hlava lidi fotbalem baví. A že jich do Hostouně chodí hodně, na to existují důkazy. Návštěva kolem čtyř stovek diváků není výjimkou, lidí chodí víc než na Kladno na ČFL.  „Jestli to lidi baví, jedině dobře. Já se do Kladna na fotbal nedostanu, tak nedovedu posoudit. Každopádně věřím, že i na Černolice fanoušci přijdou. Měli jsme teď dva tři snadnější protivníky, teď to bude těžší," dodal skvělý záložník původem ze severních Čech

Boj o muflona

Jeden z magnetů fotbalové I. A třídy, skupiny A, v němž v neděli nastoupí Sokol Hostouň proti SK Černolice, láká diváky i perfektní cenou divácké soutěže.  V té se držitel vylosované vstupenky na utkání stane majitelem čerstvě střeleného muflona. „Je to od našeho partnera, který je vášnivým nimrodem. Původně jsme plánovali divočáka, ale povedlo se střelit muflona, losovat se tedy bude o něj. Pokud se soutěž povede, zkusíme z ní udělat tradici," usmál se předseda Sokola Hostouň Jiří Hondl, jehož klub má na stadionku Vojtěcha Zeithamla tradičně vysoké návštěvy i čtyřech stovek diváků.