Hlavně udrželo trojici výrazných zimních posil, takže se slánští diváci opět mohou těšit na útočníka Josefa Galbavého, obránce či středopolaře Miroslava Radu (oba mají ligové zkušenosti) i rychlonohého záložníka Lukáše Stožického. Navíc se SK Slaný stal farmou divizního SK Kladno, z téhle spolupráce by klub také mohl něco vytěžit.

Na nový soutěžní ročník se tým bude připravovat od 15. července opět pod vedením trenéra Martina Nového, jenž mužstvo na jaře zachránil v I. A třídě.

První přípravný duel odehraje Slaný 19. července, ale ne doma, nýbrž u sousedů v Žižicích, kam přijede jako host Zeleneč.

Dalšími soupeři budou Lovosice, Kadaň, ale také zmíněný SK Kladno. tenhle zápas by se měl odehrát 30. července.

Na pěkném stadionu ve Slaném se zápasy hrát nebudou. od 1. do 3. srpna se tady totiž koná už podruhé největší fotbalových turnaj dívek do 19 let v Evropě. Letos dorazí Bayern Mnichov, Norimberk, Union Berlín, Ferencvárosz Budapešť, Lech Poznaň i elitní české celky Sparty, Slavie a Slovácka.

Poslední novinkou ze slánského tábora je dodatečný postup týmu dorostu zpět do krajského přeboru, odkud před časem sestoupil. „Pro nás mělo jasnou logiku, aby se dorost do kraje vrátil. Věřím, že se tam neztratí, kvalitu mají," řekl Kladenskému deníku předseda SK Slaný Zdeněk Hořejší.