Kdyby fotbalisté Vraného v neděli neztratili body s Rakovníkem, byli by už v čele tabulky I. A třídy. Hvozdnici totiž porazili 4:2, když se konečně trefil i kanonýr Galbavý a za soupeře skórovala pouze ikona Bohemky Slezák (2x). Vedoucí Černolice totiž doma podlehly nečekaně nevyzpytatelné Loděnici 3:4 a druhé Všenory zase obrala Hostouň. 

Ta navázala na zlepšený výkon se Slaným a vyhrála 2:1. Podobně jako Galbavý ve Vraném tady se chytil zdejší kanonýr Falout. 

Lhota veze bod z Rakovníka, výsledek 0:0 uhrála pohříchu ne poprvé na jaře. Jakoby se zkraje vystřílela. Slaný dohrává až příští týden, ale co jeho konkurenti v boji o záchranu? Nový Knín nedostal naději v Tuchlovicích, kde podlehl 0:3, zato Vonoklasy vyhrály, ale zase stáhly do boje o padáka Cerhovice. 

Na výhru s Loděnicemi nenavázaly Velvary, které podlehly 1:2 na hřišti posledních Petrovic. Ty nehrají tak špatně, že by chtěly s deseti body (teď třinácti) ještě dělat nějaké zázraky? 

A I. B třída? Tam už tradičně šokovaly Doksy, na jaře ale poprvé pozitivně. Že umí fotbal se vědělo, možná hrají ten nejlepší v soutěži, ale potvrdily to až v Nelahozevsi výhrou 3:1. A vedoucímu celku tabulky zadělaly na malér. Každopádně letos postoupí jednooký mezi slepými, to už otevřeně říká velká část aktérů soutěže. 

Další překvápko má na svědomí Novo Kladno. Doma vyhrálo 1:0 nad Tuchoměřicemi gólem veterána Váni a zase oživilo naději na záchranu, která se zdála už jen teoretickým přáním. Hosté přitom podlehli poprvé na jaře. Novo po dlouhé době není poslední, dostalo pod sebe Lány. A na Mutějovice ztrácí už jen dva body. 

Už dopoledne Hřebeč doma přegrála díky trefám Petra Čápa zmíněné Lány 2:0 a stále víc sahá po čelu tabulky. Pozor na Hřebeč, i když tam se chystá výstavba nového areálu a to je aktuálně hlavní myšlenkou vedení klubu. Což je fajn uvažování. 

Další krok k záchraně udělala Velká Dobrá. Stále ohroženější Mutějovice zdevastovala 4:0, dvakrát mířil do černého Radek Duda. 

A ještě derby kola - Unhošť - Braškov 1:2. Hosté ani po šesté na jaře nenašli přemožitele (celkem mají 16 bodů) a slavili ohromně, přece jen Unhošť je jejich nejbližším sokem. Domácí doplatili na nezkušenost. Mizernou první půlku přežili s jediným inkasovaným gólem, pak ale hned po obrátce srovnali a sahali i po třech bodech. 

Braškov spasila dvojka Nachtigal - P. Maňkoš. První pálil, druhý po dvou minutách pobytu na hřišti doklepl na 1:2. 

Více o tomto utkání si přečtěte ve čtvrtečním Kladenském deníku (2.5.)

Fotogalerii z duelu v Unhošti si prohlédněte ZDE

Fotogalerii ze zápasu Tuchlovice - Nový Knín naleznete ZDE