Podle trenéra Petra Brabce nehráli v prvním poločase tak pěkně jako v předešlých utkáních. Šance ale měli. Třeba kanonýr Kroutil byl dvakrát sám před brankářem. Druhá část už byla lepší. „Hráli jsme trpělivě a bylo vidět, že když dáme gól, jde náš výkon nahoru," pochvaloval si Brabec.

První překonal brankáře Jihočechů střelec důležitých gólů Danylych. Na přední tyči prodloužil roh Pešička, aby Ukrajinec hlavou na zadní tyči otevřel skóre. Deset minut na to prodloužil Kafka cílený nákop Abrhama, po kterém šel sám na bránu Kroutil. Ten svým čtrnáctým gólem v sezoně určil konečný výsledek.

„Obě branky padly po nacvičených věcech. Vždycky potěší, když se to povede," podotkl Brabec a pochválil oproti minulému utkání s Doubravkou zlepšenou defenzivu.

Co kazí dojem ze hry je povrch umělého trávníku na SK, který je tvrdý jako beton a znesnadňuje kontrolu míče. V neděli hraje dorost opět doma. V 10.15 hodin přivítá desátý Most, na který ztrácí osm bodů.

Kladno – Táborsko 2:0 (0:0).
Branky: 65. Danylych, 75. Kroutil.
Kladno: Mar. Pospíšil – Volgner (78. Mik. Pospíšil), Pešička, Abrham, Krsek – Š. Procházka, P. Procházka, Danylych (86. Hudousek), Kafka (82. Ryšlink), Kala (84. Tirol) – Kroutil (89. Richter).