„Areál v Blšanech je stále perfektní" chválí Petr Brabec, šéftrenér mládeže a zároveň trenér „devatenáctky". Jediným negativem ze soustředění je vážné zranění Daniela Saba z týmu U17.

Ve čtvrtek, den před odjezdem, sehrály dorosty mezi sebou modelové utkání hrané 3 x 20 minut. Dvě minuty před koncem šel do souboje na dlouhou nohu Sabo s Hanuščíkem. Bohužel hráč U17 si odnesl ze souboje zlomeninu holenní i lýtkové kosti.

„Byl to nezaviněný souboj. Věkový rozdíl zde také nehrál roli, oba od sebe dělí jeden rok. Je to smutné, ale takové věci se občas ve fotbale stávají," vysvětluje situaci Brabec. „Dal jsem si míč víc od nohy a chtěl dát dlouhý balon. Bohužel Hanu šel do souboje a já ho viděl až na poslední chvíli a už nestihl zareagovat," popisuje situaci „Sabič".

Daniel Sabo ještě večer podstoupil operaci ve Fakultní nemocnici v Motole u špičkového doktora Němejce. V úterý byl propuštěn do domácího léčení a k fotbalu by se mohl vrátit za čtyři měsíce. „S Danem samozřejmě dále počítáme a svou šanci dostane až se uzdraví," říká Jakub Andrýsek, trenér U17. Naznačuje tak konkurenční boj ve svém týmu, ve kterém má sedmnáct hráčů plus dva brankáře.

Podobnou situaci má i Petr Brabec, kterému se sešly ročníky narození 1995 a 1996. Na soustředění měl jednadvacetičlenný tým. „Uvidíme v průběhu čtrnácti dnů, ale některé hráče chceme dát na střídavý start do nižších soutěží, protože potřebujeme, aby všichni hráči hráli celá utkání a nevysedávali na lavičce," má jasno Brabec.

V samotném areálu v Blšanech našly týmy vše, co potřebovaly. „Měli jsme k dispozici šest travnatých hřišť, rehabilitaci a hotel s restaurací. Podle odezvy od hráčů vím, že i kluci byli spokojeni," říká Brabec. Zde se nabízí otázka, jak si to vše může kladenská mládež dovolit? „Soustředění z velké části hradí rodiče hráčů, za což bychom jim chtěli ještě jednou poděkovat. Klub zaplatil dopravu autobusem," vysvětluje Brabec.

U19 sehrála během soustředění přípravné utkání v Rakovníku. Zde remizovala s muži SK Rakovník 1:1. U17 hrála po soustředění první utkání Memoriálu Vlastislava Marečka. V Dobrovízi podlehla silné Příbrami 1:2. Stejným výsledkem, z pohledu U17, skončilo i modelové utkání s U19.

Petr Maňkoš