V jedenáctém kole České ligy staršího dorostu nestačili hráči SK Kladna na Ústí nad Labem. Přitom do zápasu vstoupili lépe a v devatenácté minutě otevřel skóre Borák. Jenže soupeř během následujících dvou minut utkání otočil. „To nám nejvíc ublížilo, bohužel jsme vedli jen jednu minutu", litoval Petr Brabec, trenér Kladna.

Další šance už kladenští hráči neproměnili. Naději na bod oživil v šedesáté čtvrté minutě Hanuščík, který snížil na 2:3, jenže hosté dokázali přidat ještě jednu branku. „Tentokrát hráčům nemůžu vytknout bojovnost, ale srazili nás individuální chyby a neproměňování šancí," uzavřel Brabec.

Starší dorost je po jedenáctém kole se sedmnácti body na sedmém místě tabulky. Příští zápas hraje na hřišti v Litvínově, který je se třemi body předposlední.

Česká liga staršího dorostu – U19
SK Kladno – FK Ústí nad Labem 2:4 (1:2). Branky Kladna: 19. Borák, 64. Hanuščík
Sestava: Pešek – Krupička (84.Matoušek), Hanuščík, Rohla, Čížek - Bystřický (73.Hübst), Cabejšek (78.Suk), Pudil, Bořík - Kraus, Borák

Sedmnáctka prohrála doma počtvrté za sebou

Ve špatných výkonech pokračuje sedmnáctka SK Kladna. Z pěti domácích utkání vyhrála pouze to první proti dnes posledním Svitavám. Na hráče Dukly kladenští nestačili a prohráli 1:3. „Soupeř nás předčil v důrazu, tvrdosti i fotbalovosti," řekl Jakub Andrýsek, trenér Kladna.

Utkání rozhodly dvě individuální chyby kladenských hráčů ve 25. a 26. minutě. Ještě do poločasu snížil Kroutil, ale po přestávce přidali hosté další branku. „Ve hře nám chyběla větší vůle a chuť se porvat o dobrý výsledek. Bohužel nám chybí větší kvalita v útočné fázi a k tomu ještě vytváříme v obraně hloupé chyby," uzavřel Andrýsek.

V tabulce se sedmnáctka dále propadá. Po deseti kolech je s deseti body na jedenáctém místě. Příští zápas hraje v Kolíně, který je o bod za Kladnem.

Česká liga mladšího dorostu – U17
SK Kladno – Dukla Praha 1:3 (1:2). Branka Kladna: 32. Kroutil
Sestava: Strnad – Henzelín, Racocha, Sirůček, Trejbal (60. Havelka) – Vojtek, Kubín (60. Sobota), Hejda, Kroutil, Tyban – Krsek (35. Putík).

Na vedoucí tým tabulky nestačila kladenská šestnáctka a s Duklou prohrála 0:2. Pro hráče SK Kladna to byla první porážka na domácím hřišti. „Hráči se nemají za co stydět, odvedli maximum a ne vždy vyhraje herně lepší tým," hodnotil Karel Grabmüller, trenér domácích.

Kladno si v zápase vypracovalo několik vyložených šancí, ale žádnou nedokázalo proměnit. Naopak v prvním poločase dvakrát inkasovalo. Po přestávce pokračovalo neproměňování domácích šancí. „Bohužel je to stejná chyba, jako když obránce daruje gól soupeři," řekl Grabüller.

Nejmladší kladenský dorost zůstává s osmnácti body na čtvrtém místě tabulky. Jeho příští soupeř z Kolína je se třinácti body osmý.

Česká liga mladšího dorostu – U16
SK Kladno – Dukla Praha 0:2 (0:2)
Sestava: Pospíšil Mart. - Procházka P., Novotný, Tirol, Jemelka - Ryšlink (62. Kuchař), Kafka, Procházka Š., Volgner (69. Feldman) - Pospíšil Mik.(54. Gerhardt), Vachuda.

Petr Maňkoš