Ve dvanáctém kole České ligy jel starší dorost do Litvínova. Na umělé trávě začali hráči Kladna lépe a od prvních minut bylo vidět, že chtějí tři body. K těm je nasměroval Kraus. Nejlepší střelec týmu, který se v posledních kolech hodně hledal, vstřelil hattrick. Kladno tak mohlo slavit vítězství 4:2.

Kladenští hráči vedli již ve 25. minutě 2:0. Když domácí dokázali snížit, opět udeřili hosté. Jenže Litvínov ještě do poločasu snížil opět na rozdíl jedné branky. Definitivní podobu výsledku stanovil v 59. minutě Kraus. „Musím pochválit přístup i předvedenou hru všech hráčů, kteří zasáhli do hry. Po nepřesvědčivých výkonech se tým zvedl," hodnotil Petr Brabec, trenér Kladna.

Ve dvanácti kolech získalo SK Kladno dvacet bodů a je na sedmém místě v tabulce. Příští zápas hraje doma proti Berounu v sobotu v 10:15.

Česká liga staršího dorostu – U19

Litvínov – SK Kladno 2:4 (2:3). Branky Kladna: 8., 35. a 59. Kraus, 25. Bořík. 

Sestava: Pešek – Hanuščík (73.Spal), Suchý, Rohla, Čížek – Borák (67.Krupička), Pudil, Hübst (83.Suk), Cabejšek (80.Bystřický) - Bořík, Kraus.

Sedmnáctka konečně vyhrála, šestnáctka remizovala

Tři kola čekali hráči SK Kladna do sedmnácti let na vítězství. To doslova vybojovali v Kolíně. Na velmi nekvalitním bahnitém hřišti začali kladenští lépe. V 15. minutě poslal hosty do vedení Sobota. Domácí však z ojedinělé šance v prvním poločase dokázali vyrovnat. O vítězství Kladna rozhodl na začátku druhé půle Vojtek, který se dokázal prosadit po rohovém kopu Putíka.

„Na bahnitém terénu se hrál náročný fotbal plný osobních soubojů. I když jsme nepředvedli nejlepší výkon, vezeme důležité tři body," uvedl Jakub Andrýsek, trenér Kladna.

Po jedenácti kolech je SK Kladno na desátém místě se ziskem třinácti bodů. Stejný počet má i devátý Motorlet Praha, který se na Kladně představí v sobotu od 13:30.

Česká liga mladšího dorostu – U17

FK Kolín – SK Kladno 1:2 (1:1). Branky Kladna: 15. Sobota, 42, Vojtek. 

Sestava: Strnad – Havelka, Henzelín, Sirůček, Trejbal – Vojtek, Hejda, Kubín (55. Novotný), Kroutil, Putík – Sobota (60. Krsek)

To šestnáctka je v trochu jiné situaci, kdyby v Kolíně zvítězila, posunula by se na třetí místo. Jenže hráči SK Kladna pouze remizovali 1:1. Alespoň bod zachraňoval v 64. minutě Kuchař.

„Ani s výsledkem, ani s herním projevem tentokráte nemůžu být spokojený. Jsem přesvědčen, že kdyby hráči předvedli pouze poloviční výkon, jako minulý týden proti Dukle, museli jsme jasně zvítězit," hodnotil Karel Grabmüller, trenér Kladna.

Šestnáctka zůstává s devatenácti body na čtvrtém místě, když má stejně bodů jako třetí Meteor Praha. Sobotní domácí utkání proti Motorletu Praha začíná v 15:30.

Česká liga mladšího dorostu – U16

FK Kolín – SK Kladno 1:1 (1:0). Branka Kladna: 64. Kuchař. 

Sestava: Pospíšil Mart. - Procházka P. (25. Kopecký), Novotný, Tirol, Jemelka (25. Fečkanin) - Ryšlink, Kafka, Procházka Š. (25. Kuchař), Volgner (50. Kala) - Pospíšil Mik. (50. Gerhardt), Vachuda (50. Feldman).

Petr Maňkoš