Pro některé hráče to bude poslední příležitost přesvědčit trenéry, že mají v mužstvu místo. „Po neděli rozhodneme, kdo na to má, a kdo ne," prohlásil trenér Daniel Drahokoupil. Selekci komplikuje zdraví borců, kteří se jeví dobře, ale jsou ve stavu nemocných.

O víkendu bude kádr rozdělený na dvě přibližně výkonnostně stejně silné části.

„Chceme, aby každý odehrál alespoň jeden celý zápas," přiblížil kouč, jenž v kádru na poslední chvíli přivítal ještě jedno nové jméno. Na doporučení trenéra  české jedenadvacítky Jakuba Dovalila to v Kladně zkusí mladý  krajní obránce Šimkovský.

„Na prvním tréninku vypadal moc dobře. Je rychlý, šikovný s míčem a ví, jak se po hřišti pohybovat," řekl Drahokoupil, jehož tým čeká příští neděli zápas se Slavií, pro kterou to bude generálka na jarní start Gambrinus ligy.

V tomto utkání, jež se bude hrát na přírodní trávě hlavního stadionu v Edenu, v případě zhoršených klimatických podmínek by se přesunulo do  Nymburku, by mělo Kladna nastoupit v nejsilnějším složení. Před rokem na Slavii senzačně remizovalo 2:2.

Drahokoupil byl jako pozorovatel reprezentace ve Francii na utkání Lucembursko –  Arménie (1:1). Jak přiznal, vrátil se úplně vyřízený, nejen vinou nastupující nemoci. Odřídil 2600 km, přičemž do Lyonu jel čtyři hodiny za orkánu, pak se počasí prudce otočilo a zbytek cesty absolvoval za sluníčka.