„Pojedeme tam s velikou pokorou, ale také ohromnou vůlí něco dokázat," slibuje za mužstvo kouč Daniel Drahokoupil.

I on ale tuší, jak moc to bude těžké, Roudnici sledoval minulý týden při jejím vítězném vstupu do soutěže. V Domažlicích otočila výsledek na 2:1 ve svůj prospěch, navíc tady vyhrála v rámci Chodských slavností. A pořekadlo praví, že kdo o slavnostech v Domažlicích vyhraje, postoupí do druhé ligy!

„Musím říci, že mají skvěle poskládané mužstvo. Exligoví borci Doležal s Kratochvílem a Kučerou, exkladenský stoper Chalupa, velmi rychlý Brandejs, výteční krajní halvové a v útoku vedle rychlého Brožíka další exkladeňák Šilhan, jenž výborně hlavičkuje. Opravdu výborné mužstvo," vysekl poklonu Roudnici Drahokoupil.

Už bylo naznačeno, že spousta členů podřipského mančaftu Kladnem v minulosti prošla.

Kouč Pavel Janeček býval motorem zálohy ve II. lize za kouče Koubka, za jeho éry se v týmu promítli také zmínění Chalupa, Šilhan, ale také Karel Kratochvíl. Léta Kladeňáky trápil teplický tvůrce hry Michal Doležal, muž fantastické kopací techniky.

„To mohu potvrdit a koneckonců i to, že mužstvo máme výborné. Přesto i my budeme pokorní a běhavé Kladno nepodceníme," hlásí Jaromír Šilhan.

Kladenského kouče trápí marodka. Bartoš je nadále zraněný a trénovat začne teprve v pondělí. Tříslo si natáhl Ukrajinec Nessipbajev, zadní stehenní sval Marek Tóth. Oba byli proti Varům v základu. „Bohužel, hráči zřejmě nejsou zvyklí na tvrdší přípravu, z toho pramení drobné potíže," lituje Dan Drahokoupil, pro něhož je ale největší zklamáním absence Pavla Bartoše. „Na jaře i teď došlo k jeho zranění vlastně nezaviněně, bez kontaktu s protihráčem. Přitom Pavel byl v přípravě pozitivní, absolvoval ji celou a podle mě je naše útočná hra z třiceti procent jeho dílem," mrzí kouče SK.

Ten ještě vysvětlil, proč Kladno hraje každé úterý přípravné zápasy. Je to kvůli tomu, aby si zahráli i borci, na které nevyjde o víkendu místo v základní sestavě. „Lidi na mě křičí, proč to kopeme, že je to zbytečné. Ale my tyhle zápasy potřebujeme. Nemáme béčko, ale zároveň jsme chtěli mít širší kádr. Navíc stojíme před nutností vychovávat si mladé kluky sami, protože nemáme na to, koupit si chlapa za půl milionu a dát mu třicet tisíc měsíčně," tvrdí kouč, jehož tým v úterý nastoupí proti Velké Dobré.

Šilhan si píše s Hajníkem

Jaromír Šilhan v poslední sezoně dvakrát nastoupil proti Kladnu. V dresu Karlových Varů ho před rokem jako borec hostující ze Sokolova dvěma góly prakticky porazil sám, na jaře v dresu Kunic se netrefil. Tehdy nastoupil jen na druhý poločas a proti SK se mu ani moc hrát nechtělo – tým tehdy bojoval o záchranu.

Teď to bude o něčem jiném, ale Šilhan se v prvním duelu s Domažlicích neprosadil. Proč? „To je jednoduché, jsem dřevák! Šancí bylo dost, ale nebylo mi přáno. Třeba to vyjde v neděli," potutelně se usmívá.

Čekají ho však tuhé souboje s Tomášem Procházkou, kterého dobře zná, byť si duely proti němu nepamatuje. „Možná když byl na Žižkově a já v Kladně, tak jsme na sebe kopali, ale nějak si to nevybavuji. Ale je jasné, že to nebude příjemný boj, Tomáš má něco odkopáno a myslím, že mě bude bránit osobně," je jasné Šilhanovi, který se ani moc nešpičkuje s kamarády. „Trochu s Lukášem Hajníkem, ale celkem v klidu a pohodě."

V Roudnici se cítí o něco lépe než v Kunicích, kde byl sice také skvělý tým, ovšem jako farma Dukly musel dávat možnost i hráčům z Julisky a Šilhan byl nucen střídat, i když se mu dařilo. „Přesto jsme se rozešli úplně v pohodě," míní kouč Kunic, další exkladeňák Zdeněk Hašek.

A ještě trochu hokeje. Šilhan je obrovským kamarádem Jaroslava Kally, který letos přestoupil z Kladna do Slavie. Bude teď v hokeji fandit Pražanům? „Nějak jsem to zatím neřešil, nicméně je jasné, že budu přát Jardovi," dodal.