Trenér Divišova Josef Tůma byl po zdolání soupeře hrajícího o tři třídy výše šťastný. „Kluci se na pohár těšili, neměli z něj strach a chtěli účastníka kraje alespoň potrápit. Nakonec se nám ho podařilo porazit, za což klukům patří poděkování.“
Divišov, druhý v okresním přeboru, se tak po zdolání Jílového (I. B třída) a Louňovic může těšit v dalším kole na dalšího atraktivního soupeře. „Pepo, teď chceme zase někoho z kraje,“ hlásil v restauraci úspěchem namlsaný špílmachr Divišova Miroslav Bumbálek na adresu předsedy klubu Josefa Svobody.

Herním vrcholem středy byl střet Všenor s několika exligovými hráči a kvalitních Dobřichovic. Ty mohly k soupeři přijít pěšky. Kdyby brankář domácích totiž vykopl přes řeku Berounku, možná by tam míč doplachtil. Ve středu to ale Vorlovi, kterého mají  Všenory na hostování z ligové Boleslavi, v brance moc nešlo. I proto Dobřichovice vedly 3:0. Ani takové vedení však na hladký postup nestačilo. Ten si hosté museli vykopat po plichtě 3:3 až v pokutových kopech.

Ve druhé části totiž vládly Všenory a třemi trefami si vynutily rozstřel. V něm ale ani jednou neskórovaly, někdejší reprezentant Jiří Novotný napálil břevno. „Tak to o tyčku nevyšlo, no,“ prohlásil po svém pokusu.

Hezký zápas se líbil i rozhodčímu Danu Asníkovi, který se sám poháru účastní v dresu Lhoty a může si proti Dobřichovicím zahrát. „Utkání bylo pohledné, rychlé a já jsem se snažil do něj moc nezasahovat.“ Pak vtipně dodal, že ani běžecky.  

Další favorit – Nové Strašecí, si postup vybojoval proti Hřebči (I. A třída, ale loňský finalista poháru!) až v penaltovém rozstřelu. V normální hrací době duel skončil 1:1. Hosté sice vedli, ale nakonec byli rádi, že zápas skončil rozstřelem, protože přežili několik šancí lepší Hřebče.

Kouč Strašecí Miloslav Mrázek ale na rovinu přiznal, že zvažovali, zda vůbec postoupit chtějí. „V týdnu je problematické dát mužstvo dohromady,“ uvedl a k slaboučkému výkonu svého mladičkého týmu po obrátce dodal: „I když jsem se snažil, tak přístup hráčů nebyl takový jako v mistrovských utkáních.  Samozřejmě to nechci omlouvat.“

Strašecí vedlo po standardce Kaválka a pěkné hlavičce Weise, na sklonku poločasu srovnal Machuta, jemuž ideálně přihrál Moravec.

Od prvních vteřin druhého se hrálo převážně před brankou Kuta. Domácí kormidelník Jaroslav Křivánek uznal, že v prvním poločase byla hra jeho celku chaotická. „Ve druhé to bylo z naší strany solidní. Mohlo by nás to  povzbudit před důležitým víkendovým zápasem o šest bodů v Hradištku,“ přál si.

Gólman hostů Petr Kut byl na své spoluhráče naštvaný a byl to on, kdo je poslal dál, když kryl jednu penaltu. V hlavě už má květnový zápas KP v Louňovicích, jenž na podzim skončil několika extempore. Jemu  osobně jedna fanynka nabančila deštníkem. „Prý tam prodává v kantýně, určitě si půjdu dát párek!“ se smíchem prohlásil. 

Hrálo se ještě na Berounsku, v Cerhovicích. Domácí účastník I. B třídy sice po parádním voleji Krejčího vedl, nakonec ale podlehl Berounu (KP) 2:4. Na první gól domácích hosté odpověděli čtyřmi trefami, Cerhovice pak zkorigovaly stav až v závěru. „Vyhráli jsme z povinnosti, ale výkon byl špatný,“ uvedl berounský trenér Vladimír Lacina. „Hosté byli fotbalovější, rychlejší a pohyblivější. Bylo znát, že hrají o dvě třídy výše. My jsme hráli odzadu, měli jsme také pár šancí,“ doplnil trenér Cerhovic Rudolf Altman.

Hřebeč –  Nové Strašecí 1:1 (1:1), na pen. 4:5. Branky:  43. Machuta – 32. Weis.
Divišov – Louňovice 3:2 (2:1). Branky: Vondrák, Vávra, Zd. Pekárek – Kordule, Trávník.
Všenory – Dobřichovice 3:3 (0:3), na pen. 0:3. Branky: Wojnar, Feglar, Müller – Budějiský 2, Karda.
Cerhovice – Český lev Union Beroun 2:4 (1:2). Branky: Krejčí, Mojžíš – Pobiš 2, Hájek, Novák.