První vítězství zaznamenal překvapivě Brandýs, který tak má blíže k pohárovému prvenství. Velvary však mohou v odvetě zmobilizovat síly a boj o konečné vítězství ještě zdramatizovat. „Brandýs sice udělal velký krok k celkovému vítězství, ale pokud Velvary v odvetě vyhrají o tři branky anebo 4:2, pak by se mohly radovat z celkového prvenství. Góly vstřelené na hřišti soupeře se totiž počítají dvakrát. Při stavu 3:1 pro Velvary by došlo na penalty," upozornil sportovní ředitel SKFS Zdeněk Tasch.

Sn Velvary – Brandýs n. L. 1:3
Branky: Vošmera – Sunkovský, Kovařík, vlastní. Rozhodčí: Asník. Diváci: 80.

Velvary šly do vedení už v 8. minutě, kdy přesnou přihrávku převzal Vošmera a hlavičkou poslal svůj tým do vedení. Jenže Velvary rychlé vedení jakoby ukolébalo a navíc Nádeníček dvakrát netrefil prázdnou bránu. Po přestávce už byl Brandýs n. Lab. herně lepší.

Po obdrženém rychlém gólu se Brandýs do 20. minuty bránil, ale do přestávky se hra vyrovnala. Přesto Velvary více jak 70 minut držely těsné vedení, pak ale odešly fyzicky. Po vyrovnání v 73. minutě dali hosté i vedoucí gól a za chvilku si dezorientovaná obrana domácích dala dokonce vlastence. 

Mnohem víc o utkání čtěte ve čtvrtečním Deníku.