Domácí tým si ale přes prohru neměl moc nač stěžovat a počítal spíš plusy. Ze svého kamiónu poprvé v létě vysedl na trávník dálkový řidič Skořepa, posila ze Lhoty Podraný zahrála dobře na stoperu, kde Tuchlovice po odchodu Nejedlého s Brožem tlačí škrpál, vemi nadějně se uvedl mladíček Šimůnek, jehož by klub rád přivedl ze Švermova. Navíc se povedlo vyrovat z 0:2 na 2:2 a přišly i další možnosti.

Nakonec ale pěknou ranou rozhodli hosté a Daniel Drahokoupil mínil, že vyhráli zaslouženě. "O gól asi lepší byli, hlavně v první půli nás chvílemi válcovali. Jenže nám chybělo šest hráčů včetně opor Šimka, Hajníka, Hadriky, Krause nebo Kedroně s Balíkem. I proto jsme hráli na co jsme měli, ale zápas splnil se vším všudy to, co jsme od něj čekali," pochvaloval si Drahokoupil. 

"Já znám dobře jejich trenéra Vasila Boeva. Je divočejší, protl nám byli dost vyhecovaní. Navíc jsou mladí, běhaví, silově výborní. I tak jsme měli v úvodu tři tutovky my a ve druhém poločase také přišly šance," dodal kouč.

Ďáblice vedly po dvou dobře rozehraných standardkách 2:0, ale pak se ukázal krásnou akcí zmíněný Šimůnek, byl faulován a z penalty snížil. Po chvíli vyrovnal po centru za obranu zapomenutý Pudil a Tuchlovice mohly i vyhrát. Nakonec se prosadil soupeř, zatímco šance šikovného Gerharta, zkušeného Chaloupky, ani hlavička Hafenrichtera gólem neskončily. 

Jedno veké pozitivum ale ještě domácím musíme připočítat. Po roce a půl se na trávník dostal uzdravený Martin Fitko, jedna z ikon klubu. "Hrozné to bylo," ulevil si s úsměvem dvatřicetiletý univerzál, jehož kouč Drahokoupil může využít na stoperu, v útoku, ale i jako desítku, tedy tvůrce hry. Fitko teď doufá, že už je jeho zdravotním lapáliím konec. "Před týdnem jsem si natáhl stehenní sval, ale naštěstí už to nebolí, tak jsem to zkusil. Snad to nějak půjde," dodal. 

A ještě jednu perličku: na lavičce byl poprvé teprve patnáctiletý vnuk trenéra Vladimíra Hodana Adam Hodan. Zatím nasával atmosféru chlapského fotbalu…

Tuchlovice: Franěk (Pospíšil) - Pilař, Pudil, Podraný, Brnovják - Fitko - Cabejšek, Chaloupka, Hafenrichter, Šimůnek - Skořepa. Střídali Gerhart, Čížinský.