Podle jeho slov byla pranice důsledkem výkonu soudce, jenž údajně od první minuty stranil pražskému celku. A když deset minut před koncem nenařídil proti Meteoru pokutový kop z faul na dorostence Pospíšila, došlo k slovní výměně názorů, která se záhy proměnila ve zmíněnou  šarvátku.

Kladno začalo utkání v netradičním rozestavení 3-5-2, jež mu vůbec nesedělo a zaplatilo za to obdrženým gólem. Po půlhodině se vrátilo ke své klasice a rázem bylo na hřišti jiné mužstvo, které si začalo vytvářet i šance. Až po změně stran vyrovnal Kraus, pro nějž to byl první zásah do černého po návratu z Tuchlovic.

Rozhodující gól vstřelili Pražané z přímého kopu z hranice šestnáctky. "Byl vymyšlený a navíc rozhodčí postavil naši zeď pomalu na brankovou čáru," zlobil se Čížek a dodal, že se po utkání rozhodli, že k poslednímu turnajovému utkání s Královým Dvorem neodjedou.

To možná bude vyhovovat i jeho soupeři, jenž chtěl utkání odehrát už v pátek, prý však narazil na nepochopení pořadatelů.

Kladno: Tesař - Bartoš, Holub, Suchý, Borák - Čížek, Růžička  (65. Richter), Vl. Procházka (46. Abrham), Šíma - Pospíšil - Kraus (75. Krsek). (ka)