Nejvyššího uznání se dočkal záložník Zlonic Tomáš Vimr, fotbalista roku OFS.

„Abych pravdu řekl, tak jsem ani nevěděl, že taková anketa je, takže mne to docela překvapilo," přiznal zlonický špílmachr a dodal, že ho obzvlášť těší, když ho takto ohodnotily kluby.

„Když vás ocení někdo, s kým nemáte bližší vztah, tak to má větší hodnotu," mínil třiadvacetiletý záložník, který se za odměnu pojede podívat na bundesligový mač Bayern Mnichov – Hertha Berlín.

Sice fandí Barceloně, avšak vzhledem k tomu, že bavorský velkoklub trénuje bývalý kouč katalánského klubu Guardiola, těší se spíš víc na hru než na jednotlivce.

Škoda, že slavný Pepe nemá o Tomášovi tušení, možná by pro něj flíček na střídačce vyšetřil! „Tak to bych určitě bral," se smíchem prohlásil Vimr a přece jen přiznal, že bude sledovat Ribéryho, Robbena a Götzeho. Soupeři se tak mají na jaře čeho obávat. „Doufám, že od nich něco převezmu," prohlásil.

Cenu si osobně nemohl převzít brankář Slovanu Kladno Miroslav Macík, nejlepší muž mezi tyčemi, jenž včera podstoupil operaci kýly.
„Konečně jsem také něco vyhrál. Říkám si, zda by nebylo dobré v nejlepším přestat," smál se borec, který mnohokrát přiváděl soupeřovy útočníky do stavu zoufalství či nepříčetnosti.

Radost jim ale v žádném případě nemíní udělat. „Určitě budu v kariéře nějaký ten rok pokračovat," prohlásil 38letý gólman s tím, že mu ani nic jiného nezbývá, poněvadž žádný mladík, jenž by ho vytlačit ho z místa, není.

Dvojku mu tak nadále dělá o dvacet let starší legenda Slovanu Jaroslav Tauš. „Toho obdivuji, ten by si cenu zasloužil víc než já," tvrdil Macík, jenž by jako jedničku vyhodnotil zlonického Kopeckého nebo stálice přeboru Michala Pergla z Družce nebo Martina Pergla z Kročehlav.

Miroslav Macík teď bude mít čas své protějšky víc studovat, poněvadž v dresu se objeví až koncem dubna.

Až přijede na váš stadion pískat Martin Cílek, tak vězte, že lepšího soudce vám svaz poslat nemohl. Tvrdí to alespoň výsledky ankety.

„Svým způsobem to je zavazující. Všichni budou očekávat, že to bude z mé strany super, a když potom udělám chybičku, tak si řeknou, jak jsem to mohl vyhrát," přemítal za týden dvaatřicetiletý arbitr, jehož ocenění samozřejmě překvapilo a potěšilo.

Za loňský rok si nevybavuje utkání, v kterém by selhal nebo exceloval. „Doufám, že to nejlepší mě teprve čeká," řekl a přece jen připomněl jeden zápas, který byl černou kaňku na uplynulém roku.

Neměla nic společného s rozhodováním, jen vinou jeho předzápasové nepozornosti došlo k neoprávněnému startu hráče Lidic v utkání s Kročehlavy.

Cílek a Macík dostali za odměnu zájezd na utkání Bundesligy mezi Frankfurtem a Norimberkem.

Anketu pořádal Okresní fotbalový svaz v Kladně. Jeho předseda Petr Blažej byl s premiérou spokojený a přiznal, že příští ročník by mohla být ve spojení s Kladenským deníkem, aby nedocházelo k dvěma podobným anketám.