Po Marku Muchovi, Tomáši Vošmerovi a dvojnásobnému vítězi Majtaníkovi vynesly jejich hlasy primát mladému Radku Dvořákovi, který převezme plaketu a sud piva ze Zichoveckého pivovaru v sobotu 3. června před derby na Kladně. „Bude to předčasný narozeninový dárek," usmíval se borec, který pár dní na to oslaví dvaadvacetiny.

Návštěva prezidenta Miloše Zemana ve Slaném na náměstí.
Prezident Miloš Zeman přilákal na slánské náměstí stovky lidí

Mladého záložníka prvenství potěšilo, nevnímá ho však jako ocenění jeho výkonů. „Fanouškům jde spíš o to, aby anketu vyhrály Velvary, nejde jim o konkrétního hráče," uvedl odchovanec kralupského Kaučuku, odkud ve dvanácti zamířil do Roudnice a pak do Velkého Borku, kde hrál žákovský krajský přebor, aby posléze opět zakotvil ve Fotbalové farmě v Roudnici.

V osmnácti přestoupil do Velvar, v jejichž dresu prohání na kraji zálohy všechny soupeře, poněvadž rychlost vždy byla jeho největší zbraň. „Už od malička jsem rychlostí vynikal a vždy mi pomáhal k střílení. Teď už to takové není, i když to pořád ještě jde," řekl autor čtyř divizních gólů, který považoval loňský rok za dobrý.

„Letos ale sám se sebou moc spokojený nejsem. I když jsem měl dobrou zimní přípravu, kopu se za uši," přiznal Radek, jenž pochází z fotbalové rodiny. Děda hrál druhou ligu za Štětí a otec za tehdejší EMĚ Mělník či Dynamo Nelahozeves. V sobotu dopoledne čeká Velvary malé derby v Neratovicích. Pro Radka to bude malý svátek, poněvadž na druhé straně hřiště bude mít několik bývalých spoluhráčů.

„A můj nejlepší kamarád Martin Rejman zrovna nastupuje na mojí straně, takže budeme hrát na sebe," podotkl s tím, že s neratovickým záložníkem chodí třeba do posilovny. „Svaly má větší, ale jak na tom budeme v sobotu fotbalově, se teprve uvidí," uzavřel se smíchem. Jak ve Velvarech dokáží místní svoje hráče podržet, překvapuje nezájem u jiných velkých klubů. Ani na jednom z 1058 doručených kuponů nebyl například hlas pro zástupce tří klubů.

Ilustrační foto.
Řidiči kamionů nechtějí za parkování platit

Na druhou stranu je nádherným výsledkem čtvrté místo pozdeňského snajpra Petra Štěpánka, které mu poslali příznivci Slavoje téměř stovku hlasů. Druhý skončil brankář Zlonic Tomáš Kopecký a třetí záložník Libušína Tomáš Abrham.

1. Dvořák Radek (Velvary) – 575 hlasů, 2. Kopecký Tomáš (Zlonice) 130, 3. Abrham Tomáš (Tn. Rakovník, Libušín) – 110, 4. Štěpánek Petr (Pozdeň) – 97, 5. Kieryk Zdeněk (Doksy) – 96, 6. Přichystal Pavel (Braškov) – 94, 7. Zachariáš Michal (Hostouň) – 87, 8. Kedroň Michal (Tuchlovice) – 77, 9. Ahmed Umar (Slaný) 70, 10. Horský Jiří – (Svinařov, Novo Kladno) – 22, 11. Veselý Jiří – (SK Kladno) – 16, 12. Zieber Michal (V. Přítočno, Družec) a Zajíček Jiří (Hřebeč)- 12, 14. Borský Daniel (Jedomělice), Hovorka Daniel (V. Dobrá), Kaválek Martin (Vraný) – 0.

Vyšli z Kladna, ale titul hrají za jiné kluby. Zleva nahoře Ivan Huml, Tomáš Knotek, dole Martin Ševc a Jakub Valský.
Kladnu září aspoň odchovanci. Hrají o titul