Domácí účastník třetí třídy Mělnicka dostal zápas s výběrem Real Top Praha jako odměnu v projektu Kopeme za fotbal. I přes vysokou porážku 3:11 si ji užil. Spolu s ním i na tři stovky diváků. Celá akce měla navíc charitativní podtext.

Malý Lukáš Novotný z Lobkovic obdržel v poločase finanční částku ve výši 52 tisíc korun. Právě on byl hlavním hrdinou dne. „Hlavní je, že to bylo na dobrou věc. Lukášek od nás z Lobkovic nemá takové štěstí jako ostatní děti,“ potvrdil Radek Šmejkal mladší.

Okresní přebor: Košťany - Horní Jiřetín B (v zeleném)
Ze San Sira na okresní přebor. Teď asi hrajeme líp než AC Milan, těší kouče

Jednu z opor domácího týmu zápas nadchl. „Je to něco úplně nepopsatelného zahrát si proti takovým jménům jako je Jan Koller, Erich Brabec a dalším,“ vykládal. „Počasí bylo super, přišlo hodně lidí a všichni jsme si to moc užili. Velké díky Realu Top Praha za super přístup a projektu Gambrinus Kopeme za fotbal za tuto příležitost,“ dodal.

Radost nezkalila ani porážka. Hráči jako Jiří Novotný, Erich Brabec, Radek Šírl, Luděk Stracený, Milan Fukal, Jakub Podaný či Jaroslav Černý přesvědčili, že to mají zkrátka v noze – stejně tak Marek Kincl a Jan Koller neztrácejí chuť střílet góly. Vidět pak byla i umělecká část sestavy v čele s bavičem Jakubem Kohákem. „Teď si zaběháš,“ hlásil soupeři se svou typickou skromností po příchodu z lavičky.

Bývalý ligový fotbalista Rudolf Otepka v dresu Sigi Teamu na turnaji v Hodoníně.
Otepka si dal od fotbalu oddych. Netrénuje, s kamarády hraje ve volnu hokejbal

Jedenáctka vzácných hostů pak měla i místní zastoupení. „Jsem rád, že jsem si zahrál i proti mému kamarádovi Standovi Klobásovi,“ zmínil Radek Šmejkal. Exligový hráč se po měsíčním zranění teprve v pátek vrátil do sestavy divizních Neratovic, pozvánku mezi osobnosti si nenechal ujít.

„Je radost na takovou akci jít. Bylo to úžasné, obrovský zážitek. Jsem rád, že mě takhle vzali mezi sebe,“ podělil se o dojmy Stanislav Klobása, jeden z nejběhavějších hráčů na place. Ostatně tak prý i zněly pokyny od spoluhráčů: „Jsi nejmladší, musíš běhat,“ okomentoval s úsměvem. Stejně jako to, že nedal gól: „Od toho tam byli jiní,“ odkázal na dvojici nestárnoucích zabijáků K + K.

SK Doksy - SK Baník Libušín 3:0 (1:0), 1.A.tř.,16. 4. 2022
Pět set kilometrů na A třídu. Škváru odměnili fotbalisté výhrou v derby