Pavlín Jirků, bývalý prvoligový rozhodčí

V dosavadním průběhu turnaje mě překvapila absolutní vyrovnanost všech soupeřů. Nepočítám-li úvodní zápas našich proti Rusku, kde soupeř dominoval, tak to jsou všechno vyrovnané bitvy. Je vidět, že se špička Evropy vyrovnává. Je to turnaj, kde každé zaváhání může být pro týmy kritické, takže spíše je to o bojovnosti a taktice. Dnes si přeju, aby Nizozemci porazili Německo, protože po porážce od Dánů mají nůž na krku. Zaskočilo mě, že přes velké množství střel nedali v prvním zápase gól. V zápase Dánska s Portugalskem očekávám spíše taktickou bitvu.

Jan Suchopárek exreprezentant ČR, stříbrný z ME 1996

Pro Dány hraje, že první utkání s Holandskem překvapivě vyhráli a k postupu jim pravděpodobně bude stačit nerozhodný výsledek. Portugalci odehráli s Němci jen průměrný zápas, dopředu ale mají velkou sílu, proto tipuji spíš jejich vítězství. Už nesmí zaváhat.

Holanďané mě proti Dánům zklamali, i když nějaké šance měli. Pokud nevyhrají, jsou z kola venku. Němci sice  neodehráli z Portugalci úplně dobrý zápas, podle mne se však budou utkání od utkání zlepšovat. Vsadil bych remízu nebo výhru Německa.

Miloslav Kučera, trenér FK Králův Dvůr

Moc jsem toho od zápasu Anglie s Francií nečekal a také to tak dopadlo. Oba se báli prohrát. Nakonec mi to připadalo, že byli oba spokojení s plichtou. Byl to klasický první zápas, chtěli mít jistotu bodu. Od nich teprve ty dobré zápasy přijdou, až půjde o všechno. Ve druhém zápasu jsem přál Švédsku a když dali gól, říkal jsem si, že je to jasné, počkají si na ně a ještě jim dají další. Ševčenko teď bude na Ukrajině hodně slavný. Výsledek ale zas takové překvapení není. Domácí prostředí je vždy velké plus.  To se projevilo i v tomto utkání. Čekal jsem od Ukrajinců daleko méně, než předvedli.