„Zaměřujeme jsme se schválně na takhle malé děti. U starších je to složitější vybírat, šikovnější už jsou přece jen dost rozebrané. Navíc my si je chceme vychovávat od nejútlejšího věku," řekl šéftrenér žákovských kategorií největšího klubu v městě Matyáš Kudela, který náborové akci šéfoval poprvé. Jejím průběhem byl nadšený.

„Přišlo k nám přes čtyři sta dětí z pěti škol, a když se jich k nám vrátí deset, patnáct, bude to fajn," uvedl trenér kladenské U15, s níž vykopal postup do nejvyšší soutěže. Právě jeho svěřenci byli pomocníky při náboru, pomáhali i trenéři jiných ročníků.

Z všech dětí doslova sršely energie a zápal. „Zaujalo mě jejich nadšení, ale třeba i učitelek. To mě trochu překvapilo. Hodně pozitivně to hodnotily a slíbily mi už teď účast na dalších podobných akcích," uvedl Kudela.

Jeho slova potvrdily učitelky ze základní školy Velvarská v Kladně-Švermově Petra Šuláková a Adéla Skleničková.

„Naše očekávání byla překonána. Je to výborně zorganizované. Dáváme jedničku," řekla první jmenovaná s tím, že děti si středeční dopoledne užili. Podobně i jejich doprovod. „Jsou tady mladí hezcí kluci," smály se.

Pobavil jeden jejich žáček, jemuž nebylo dobře. Prý po vodě. Aby ne. „Vypil jsem jedenáct kelímků za sebou," hrdě prohlásil.