Focus Cup se uskutečnil již tradičně v neratovické sportovní hale, kterou měl jeho pořadatel Centrum duševního zdraví /CDZ/ Praha, díky řediteli neratovického gymnázia Aleši Jinochovi, pronajatou zcela zdarma.

Turnaje se zúčastnilo celkem sedm týmů z Prahy, Mladé Boleslavi a Ústí nad Labem. Hrálo se systémem každý s každým a v konečném umístění dominovaly týmy z Prahy. Celkovým vítězem se stala Bona před Peer Teamem a Baobabem Praha.

O výsledky ale ani tak nešlo, spíše o příjemné a přátelské setkání lidí, kteří mají zkušenosti s duševním onemocněním. Tito lidé znovu dokázali, že nejsou nijak vyčleněni ze společnosti, ale právě naopak se i při svém handicapu dokáží prosadit nejen při sportovním klání, ale i v samotném životě. Potvrdil to i Jirka z Peer teamu: ,,Na turnaji v Neratovicích jsem už potřetí. Kromě toho jsem se zúčastnil i dvou mezinárodních turnajů v Německu a jednoho v Holandsku. Nyní se připravujeme a zároveň těšíme na červencový Easi Cup v Praze, který by měl být opravdu zcela mimořádnou akcí.“

Hráčka Focusu Mladá Boleslav Ivana byla ráda, že po pouhých dvou trénincích mohla na turnaji startovat. „Byla tu sice drtivá většina mužů, ale nijak mi to nevadí a cítím se mezi nimi dobře,“ usmála se.

Fokus Cup v Neratovicích.Zdroj: Luboš Hora

18. kolo VARTA futsal ligy: SK Olympik Mělník - FK ERA-PACK Chrudim 1:6 (0:3).
Boj s obrem, díl druhý! Domácí zápas bude jiný, ujišťují Mělničtí
Mělnický boxer Josef Škop, svěřenec trenérů Kryštofa Marounka a Petra Kaisera, vybojoval stříbro na mistrovství republiky juniorů.
Mělnický boxer stříbrný na mistrovství republiky juniorů

Luboš HORA