Víc si musí sedmý celek průběžného pořadí hlídat, aby se nezařadil mezi trio sestupujících. Na to má k dobru pouze dva body. Mohla za to i porážka s Mostem, kterou musel tým spolknout den před zápasem s lídrem.

Třiačtyřicet bodů nastřílel o víkendu Jindřich Habada, jenž je zároveň trenérem rezervy a za áčko hraje pouze domácí utkání.  V obou případech se stal nejlepším střelcem zápasu.

„Zadařilo se a bylo tam i trošku štěstíčka," poznamenal elitní střelec Kladna, jenž ocenil výkon Mostu.

„Shodli jsme se klukama po utkání, že Most měl paradoxně lepší kvalitu než Teplice. Maximálně bojoval a také měl k dispozici Jakeše, jenž sedí na lavičce extraligového Chomutova," uvedl Habada s tím, že jeho družstvu tradičně nevyšla koncovka, což je velký problém posledních kol.

„Pravidelně s týmem trénuji, tudíž vidím, že tréninková morálka některých hráčů není na potřebné úrovni.  Zřejmě nemáme dobrou fyzičku," poznamenal.

Závěr duelu s Teplicemi ale Kladenští zvládli a připsali si cenné dva body. Severočechům připravili teprve druhou porážku v soutěži.

„Myslím, že jsme víc chtěli," mínil Habada a dodal, že soupeř měl k dispozici pouze sedm hráčů, přičemž mu hrály všechny opory. „Oni ale takhle jezdí už několik let," tvrdil.
'
Jeden z nejzkušenějších borců Kladna přiznal, že teď se družstvo soustředí v první řadě na udržení soutěže, která má podle něj mnohem vyšší úroveň než před dvěma třemi lety.

Navíc je hodně vyrovnaná, takže výhra desátého nad prvním tolik nepřekvapí. Koneckonců nejmarkantněji to pociťuje Kladno, jež loni sestoupilo z první ligy.

V posledních šesti kolech základní části hraje BK čtyřikrát s hůře postavenými soupeři, přičemž v posledních dvou hostí vůbec nejhorší celky (Benešov, Tábor).
'
„Spočítal jsem si, že když budeme úspěšní, tak bychom se teoreticky mohli dostat i do play-off," naznačil Habada, že v kladenské šatně se nemyslí jen na záchranu. Na čtvrtou pozici ale BK ztrácí tři body, což je dost.

Kladno – Most 79:83 (21:14, 39:38, 57:58). Body: Habada 25,Duras 11, Hála 11, Duras 10 – Ježek 19, Vakrčka 18, Rosenbaum 14, Jakeš 12, Dvořáček 10.
Kladno – Teplice 63:58 (18:18, 31:31, 42:40). Body: Habada 18, Gajdoš 13, Žák 12, Duras 10 – Kubizňák 17, Eisner 14)