Třetí Kunice už o umístění nehrají, ale o čest, o přízeň svého publika a o prémie ano. A předposlední Kladno? Když vyhraje, je zachráněno bez ohledu na výsledek posledního Letohradu (hraje ve Varech). Pokud SK neuspěje, stále má ještě šanci v posledním kole doma s druhými Pardubicemi (domluveno už na středu 13. dubna, 17).

A protože Letohrad už v sobotu soutěž končí, bude SK v mírné výhodě.

Jeden z nejnepříjemnějších zápasů kariéry čeká kunického kouče Zdeňka Haška. Je  kovaným Kladeňákem, ale právě jeho tým může už tak špatnou situaci SK ještě zhoršit. „Vím to a dobře mi z toho není. Není ale absolutně možné nehrát zápas naplno, o tom nelze debatovat," odmítá jakékoliv nabízející se spekulace.

V týmu má i několik borců, kteří v minulosti prošli Kladnem a dva dokonce v SK svou kariéru začínali. Trenér přiznává, že střelec Jaromír Šilhan i univerzál Jirka Veselý jít do boje tentokrát nechtějí, což je pochopitelné. „Požádali mě, aby nemuseli hrát. Což respektuji, ale teprve se rozhodnu," říká charismatický trenér, který si v osobním životě vyrobil kdysi několik patálií, ale dostal se přes ně a jeho výsledky ve Vlašimi a poté v Kunicích ho řadí mezi českou špičku. Či těsně pod ní.

Vždyť třetí Kunice bez urážky první Chrudimi hrají s Pardubicemi nejhezčí fotbal v ČFL. Není čas odejít do vyšší soutěže?

„Profesně by mě to lákalo a bylo to Kunicím i nabídnuto. Ovšem realisticky jsme uznali, že máme areál dobrý na ČFL, ale ne na druhou ligu. A jinak odejít nechci. Už proto, že kunický majitel mi dal šanci v pro mě hodně zlé době a to se nezapomíná," dodal Hašek, který do kunického stánku zve na pěkný fotbal i hezké okolí kladenské fanoušky.

Prohlédněte si fotogalerii z podzimního zápasu v Kladně, v němž Kunice až strhujícím závěrem obraly SK o bod (2:2).