Tehdy u toho ještě nebyl záložník Antonín Holub. Odchovanec kladenského fotbalu posílil Velvary před jarními odvetami a také jeho zásluhou má Slovan na jaře fantastickou fazonu. Pokud by před týdnem nezaváhal doma s Novým Borem, mohl na Kladně usilovat o desáté vítězství v řadě.


"Mrzí nás to hodně, protože jsme byli lepší. Možná jsme v horku odešli fyzicky a soupeř toho využil k vstřelení vítězného gólu," řekl jedenatřicetiletý špílmachr nováčka soutěže s tím, že si nemyslí, že by na tom byli kondičně špatně. Jen museli hrát náročnější styl, včetně napadání soupeře.

Ilustrační foto
Lidé by měli ve vedru omezit zalévání i napouštění bazénů pitnou vodou

Na velkém hřišti v Kladně budou fyzické síly potřebovat dvojnásobně. „Budeme muset zvolit vhodnou taktiku," uvedl s vědomím, že v dresu soupeře Kladno dosud neporazil!
„Je čas to napravit," pousmál se borec, jenž měl v zimě nakročeno do kladenské kabiny. Jeho klub z Litoměřic ale měl a má blíž k Velvarům. Svého kroku nelituje, poněvadž v novém působišti našel dobrou partu, jsou jeho spoluhráči z různých míst.


„Ono to jinak v menších městech nejde. Když jsem byl v Roudnici, tak tam také nebyl nikdo místní, v Lovosicích skoro také ne. Jinak by se na nějaké úrovni nedalo hrát," míní Holub, jehož největší kamarád Jaroslav Tesař hájí branku Kladna.

Na kole dětem - zastávka v Zichovci, kde byl i start první etapy.
Cyklotour podpořil sportovec Petr Koukal i kardiochirurg Jan Pirk


„Naposledy jsem mu dal gól někdy před dvanácti lety, když chytal za Vltavín a já hrál za béčko Kladna. Bylo to krátce potom, co jsme vyšli z dorostu. Od té doby se mi to už nepovedlo," pousmál se Holub.


Podzimní výhra Kladna 4:0 se ho netýkala. Jeho výkony ale sledoval, ovšem stejně tak Velvar, protože tam má kamarády z Lovosic, takže nešel do neznámého.
Také Kladno minulý týden prohrálo. Z Meteoru si odvezlo divokou porážku 2:5.