Oslava s gólmanem na hrotu

Hostouň už si s Voticemi zahrála jen pro pohodu. Třeba brankář Kolumbič nastoupil až v závěru a ještě na hrot útoku místo Šilhana. „Švermovské kladivo nahradilo lidického bijce. Jednou tam na něj šel i centr, ale místo, aby tam sáhl rukama, jak je zvyklý, šel tam hlavou. A to neprošlo," žertoval kouč Martin Čurda. Jeho tým dokonce dvacet minut před koncem prohrával po trestném kopu Bareše, ale v 78. minutě se blýskl pěknou akcí Burant a vyrovnal na 1:1.

„Byl to spíš zápas, aby se chlapi rozdýchali na večerní oslavu postupu," hodnotil utkání kouč Martin Čurda, jenž už naplánoval přípravu, která začne 17. července.

Kanonýr dostal čtyři fíky
 
Slaný už mělo před duelem v Černolicích jistou záchranu, a tak si mohlo dovolit poslat do brány útočníka Hořejšího, zatímco gólman Jochman v průběhu utkání naskočil do pole.

Zápas byl moc hezký, oba chtěli hrát fotbal a štěstí se nakonec přiklonilo k domácím, když v 89. minutě skóroval domácí Kocián na 4:3.

Ve vedení se střídala obě mužstva. Slánští skórovali jako první Volfem, před pauzou však už Galbavý utěšenou ránou jen vyrovnával na 2:2.

Hořejší pak tým několikrát podržel a Čablík dokonce po rohu opět vrátil vedení Slanému.

Jenže proti byl exkladenský Drsek. V 64. minutě už svým druhým gólem, parádní hlavičkou, vyrovnal a poslední slovo patřilo už zmíněnému Kociánovi.

„Cíl jara už byl splněn, záchrana soutěže se i přes prohru v Černolicích podařila a trenér Martin Nový dokázal se svými svěřenci dostat bodově pod sebe v A třídách pět mužstev, což je skvělé," těšilo vedoucího mužstva Slaného Milana Šúra.

Nového práci si ve Slaném vůbec pochvalují. „Nejen trénování, ale i to ostatní. Měl dokonale spočítáno, jak to celé dopadne. A vyšlo mu to," kroutil hlavou obdivně předseda klubu Zdeněk Hořejší.

Lhota přejela Velvary

Lhota v duelu s Velvary nebyla vzhledem k posledním výsledkům obou celků favoritem, ale obrovské chyby hostů nakonec značily debakl 6:1. „Bohužel, opět nás bylo jedenáct a když dostaneme góly, hra se sesype. Nic nového," mrzelo trenéra Velvar Davida Vedrala, jenž míní své žezlo po sezoně někomu předat.

Jeho tým přitom měl první velkou šanci, ale tu Letko nedal a přišly problémy. Největší po příchodu střídajícího Vitáska. Ten nahradil Falouta, hrál s obrovskou chutí a dal dva góly. Lhota krásně kombinovala, střelecky zářil i Mantlík, herně po několikáté v řadě Podraný s Havelkou. „Chvílemi byla radost se na to dívat. Šmakuje nám, že doma nás soupeři tolik nenapadají," hodnotil duel Petr Cais, trenér Lhoty.