Hřebeč v posledním kole hostí hodně ohrožený Zavidov, Libušín přivítá silnou Kosoř. Stane se ještě fotbalový zázrak? Těžko, ale Libušín může postoupit také, pokud Vykáň nepřihlásí krajský přebor.

Baník vedl na půdě Votic 1:0 po penaltě proměněné Křemenem, ale náhradní brankář Řehák předvedl skvělý výkon a zbylé pokusy Baníku vyčapal. Zářil i po obrátce a ve zlomových momentech zmařil šanci Sejtarii, který jubilejní třicátou branku v sezoně ne a ne trefit. Trest přišel v rozmezí 67. a 70. minuty. Šlejmar vyrovnal a po chvíli Molčík dvakrát tečovanou ranou rozhodl. Opařený Libušín pak nevyužil ani přesilovku (ČK Šlejmar).

„Nechápu přístup některých hráčů, ti snad o postup ani hrát nechtěli. Budeme si muset v klubu dělat pořádek,“ byl naštvaný na některé hráče předseda i trenér Libušína Petr Bartoš. Podle něj už je rozhodnuto, Hřebeč už první místo nepustí. „Naděje umírá poslední, ale nám umřela už v sobotu,“ dodal Bartoš.

To Hřebeč slaví. V divokém zápase v Jílovém vyhrála 5:3 a teď už jí zbývá jediné: porazit aspoň na penalty Zavidov, který sice body potřebuje pro záchranu, ale dva roky venku nevyhrál.

„V sobotu dopoledne budeme připraveni vyhrát, nic jiného. Pokud bychom tohle nedokázali, nemáme v kraji co dělat,“ má jasno trenér Hřebče Adam Kindl.

Jeho tým měl v Jílovém exkluzivní start, za patnáct minut měl po dvou trefách Drameho a parádním trestňáku Sedláčka vystaráno. Pak sice domácí zlobili, ale jen dotahovali. „Jsme šťastní, zpráva ze zápasu Libušína nám udělala velkou radost. Zase jsme před nimi, jako ale vždycky, ne?“ chechtal se Kindl.

Sokol Hostouň - Slovan Velvary 3:0, Divize B, 3. 6. 2018
Hostouň nasázela pět gólů a je druhému místu zase blíž