Obě mužstva měla absence a víc cítit byly u domácích, kteří nasadili dost mladých tváří. Přesto Louny na přírodním trávníku vedly, když se hostům nepovedla malá domů. Laciný gól je ale nepoložil, spíš naopak. Po dvou přesných centrech do vápna udeřili Lukič s Melicharem a Hřebeč rázem vedla.

Po přestávce ji ale domácí celek zmáčkl a vytrvale tlačil. Jenže hosté dobře bránili a domácí byli ve vápně málo důrazní. Hřebeč je trestala z protiútoků. Lukič nejdříve přehodil brankáře a pak zkompletoval hattrick z pokutového kopu. „Domácí proti nám nasadili mladý a dobře trénovaný tým, my měli zase více zkušenosti. Každopádně to byla výborná příprava, bez záludností,“ těšilo manažera Hřebče Štěpána Sádeckého.

Divizní derby: Kladno (v bílém) porazilo Slaný vysoko 8:0. Domácí Balšánek. Foto: Roman Mareš
Generálka se Kladnu nepovedla, risk zaplatilo v závěru

„Generálka se nám vůbec nepovedla. Přechod na trávu kluci vůbec nezvládli. Ve středu sestavy nám dnes citelně chyběli tvůrci hry Myška se Sulovským. Po úvodní brance se nám už nic nedařilo a darovali jsme soupeři tři laciné branky. Máme ještě týden, aby se kluci vzchopili,“ komentoval nezdar trenér Zdeněk Kudela.

Hřebeč už nyní čeká start krajského přeboru, utká se v něm příští sobotu na přírodní trávě ve Hvozdnici s Povltavskou FA B.

FK SEKO Louny – TJ SK Hřebeč 1:4 (1:2). Branky: 5. Klimt – 7., 54. a 67. Lukič, 12. Melichar.

Sokol Hostouň - Bohemians 1905 B 1:3, PÚ 5. 3. 2022
Hostouni sedla jen čtvrthodinka. ČFL nezahájí doma, ale na Zličíně