Turnaj původně vznikl na podporu Nikolky Ježkové, jejíž táta Michal, po němž je memoriál pojmenován, tragicky zahynul při fotbalovém zápase. Letos se organizátoři domluvili s rodinou Michala Ježka, že již není nutné na podporu dcery přispívat. Nově tak podpoří Hynka Skůru ze Slaného, jenž se ve čtyřech letech málem utopil v bazénu a od té doby mu rodina pomáhá s rehabilitací a lidé ze širokého okolí třeba sběrem víček z plastových lahví.

Teď mu pomohou také hvězdy, které dorazí do Knovíze. Tradičně by neměli scházet hokejisté z NHL vedení Ondřejem Pavelcem, hokejisté Karlových Varů pod vedením Václava Skuhravého – kamaráda Michala Ježka i fotbalisté Knovíze. Také oni v týmu většinou přivítají nějakou star, třeba fotbalového reprezentanta Marka Suchého nebo jeho kamaráda Tomáše Necida.

Novým účastníkem klání jsou extraligoví hokejisté Rytířů Kladno. 

Novinkou je také běh nazvaný stylově a vtipně Do Knovíze za Hynkem pro peníze. Odstartuje v den turnaje přesně v 9 hodin, a to ze dvou místo - v Kladně od obchodního centra Central a ve Slaném z Masarykova náměstí. Startovné je minimálně 50 korun a výtěžek samozřejmě poputuje na konto Hynka Skůry. 

V rámci podpory pro Hynka připravili organizátoři Memoriálu Michala Ježka také kalendář na rok 2020, který bude k dostání od 1. června. Věří, že se povedl, bude se líbit a pevně doufají, že se i díky jeho prodeji podaří Hynka Skůru maximálně podpořit. Cena za jeden kalendář je 299 korun.

Fotbalový oddíl Sokol Knovíz se zároveň omlouvá, že nenastoupí k poslednímu zápasy sezony v Blevicích, s nimiž nenašel společnou řeč při přeložení termínu. 

Hvězdy hrály pro Nikolku - Knovíz 16.6.2018. Marek Suchý
Hvězdy vybraly v Knovízi pro Nikolku skoro 82 tisíc!
7. ročník Memoriálu M. Ježka opět ozdobily hvězdy hokejového i fotbalového nebe. Tým Ondřeje Pavelce.
FOTO: Hvězdy a fanoušci vybrali pro Nikolku 92 tisíc
6. ročník Memoriálu Michala Ježka v Knovízi. Nikolka Ježková měla obrovskou radost.
Nebe nad Knovízí rozzářily pro Nikolku hvězdy i ohňostroj