Velvarští vstoupili do jarních odvet o týden později než ostatní týmy. Doma hostily Lety a po utkání mohli být spokojení pouze se ziskem tří bodů. „Zachránil nás jejich gólman," přiznal předseda Slovanu David Vedral.

Domácí sice měli po většinu utkání převahu, ale rozhodli až po přesávce lacinými brankami. 

Tuchlovice po nečekané ztrátě doma s Hvozdnicí jely do Benešova v nelehké pozici. Čekají je těžká derby se Lhotou a Velvary, navíc se domácí celek mohl opřít o nabitou sestavu s hráči výtečného třetiligového áčka a navíc i ex-kladenským talentem Patrikem Svobodou. A tak není divu, že druhý celek tabulky se po celý čas hlavně zodpovědně bránil. A co bylo zásadní, dokázal dávat ze svých šancí góly. Vyhrál 3:1. 

Hostující asistent kouče Miroslav Supáček se jen usmál kritice domácího trenéra Slepičky, která mířila na moc defenzivní taktiku Tuchlovic. „Kdo by také nebránil proti tak skvělému týmu, který pořád útočí. Tam by bránily i první Velvary," řekl Supáček a naopak za organizovanou defenzivu svůj tým pochválil. A také za produktivitu.

Své zápasy vyhrály také Lhota a Slaný, které zvládlo dokonce oba jarní duely.

Lhota před týdnem padla na půdě zachraňujících se Letů a také teď na ni čekal tým ze spodku tabulky. Poslední Cerhovice se však ukázaly ve velmi dobrém světle a nakonec prohrály 0:1 až gólem z 82. minuty, který vstřelil Jung.

Slaný má na jaře plný počet šesti bodů. Jeho trenér Martin Nový ale přiznal, že v utkání proti Všenorům (2:0) své fanoušky výkonem moc nezahřáli. „Soupeř byl na balonu silnější a také lépe kombinoval. Odbránili jsme to velmi dobře a měli jsme i štěstí," přiznal. 

Pěkné snímky Romana Mareše z utkání ve Slaném najdete ZDE

Fotbalu krajskému, ale i okresnímu věnuje úterní Kladenský deník celé dvě strany. Najdete zde novinky z krajského přeboru, další podrobnosti z I. A třídy, poslední souhrn příprav týmů z I. B třídy i některých okresních soutěží. A také los III. třídy A i kupon na o víkendu startující Tip ligu.  Zajistěte si včas tištěný Kladenský deník s uceleným fotbalovým přehledem celého okresu.