V Hostomicích přivítala Vraňáky sněhová pokrývka hřiště a moc se jim hrát nechtělo. Ale rozhodčí pravil: Jde se na to! A šlo se. Lépe vykročili domácí a špatně obuté hosty potrestaly vedoucí brankou. Až pak se Vraný probralo a do půle vyrovnalo Bialekem, který doklepl centr Fujdiara.

Druhou půli odstartovala rána Urbana z 20 metrů do břevna, kterou Hadač dorazil na 1:2. Byl to zlomový moment, protože domácí pak až moc otevřeli hru a byli čím dál nervóznější. Vraný je ztrestalo dvěma kuriózními góly, které si domácí gólman dal prakticky sám. Nejdřív si vrazil za záda centr Bialeka a pak sice vyrazil centr Fujdiara, a po dotírání Urbana si ho zase vrazil do sítě. Domácí to na závěr už jen snížili na konečných 2:4. „O fotbale to moc nebylo, hrací plocha tomu nepřála. Ale ač jsme nejprve byli pro odložení zápasu, nakonec jsme velice rádi, že se hrálo," usmál se jeden z hrdinů zápasu Libor Urban.

Jedomělický zázrak

Jedomělice se hodně soustředily, protože pro klidnější zimu potřebovaly zdolat doma hratelný Zavidov. Povedlo se jim, ale i díky velké klice. Nehrály sice špatně, ale v určitých pasážích až moc snadno pouštěly hosty do obrovských šancí. Ti je všechny pokazili, nebo zasáhl skvěle gólman Borský (Kubenka už v týmu skončil). Když odstoupil znovu zraněný tahoun útoků Hora, bylo v Jedo krušno, ale v 80. minutě vybídl Janda Mrštinu a ten pěkně přeloboval špatně vyběhnuvšího gólmana – 1:0.
„Měli jsme obrovské štěstí. Opět jsme se nevyvarovali v obou poločasech pasážím, kdy mohl soupeř vstřelit i několik branek. Na rozdíl od minulých střetnutí, ale protivník v koncovce selhal," ulevil si po zranění už zase hrající kouč Robert Nedvěd. Dodal, že tým také konečně aspoň v první půli hrál slušný fotbal.