Za tým, jenž je mosteckou farmou, hrál druhé utkání v řadě, poněvadž ve II. lize pykal za osm žlutých karet.

„Chomutov potřeboval vyhrát a my jsem mu šli pomoc. Je to fotbalový život, proti tomu jsem nemohl nic dělat. Jsem profesionál," uvedl odchovanec Kladna.

Na hřišti se potkal se svým mladším bratrem Tomášem,  kapitánem hostů, jenž pochopitelně těžce nesl vývoj utkání a také některé verdikty soudce. „Máme to stejné. Neumíme prohrávat, zejména když se  hraje o důležité body," uvedl Jan s tím, že Kladno hrálo v první půli výborně.

„Trošku jsme nevěděli, kde nám hlava stojí. Hrálo dobře kombinačně a my s tím měli problémy, gól na 2:1 rozhodl," mínil.

Fanoušci Kladna jen tak nezapomenou na jeho ještě prvoligový gól v Olomouci,  kde překonal Drobisze z poloviny hřiště a přispěl tak senzační výhře SK.  V sobotu byl svědkem ještě povedenějšího kousku, když jeho spoluhráč Novák napálil balon z 55 m a ten doplachtil až pod Sedlákovo břevno.

„Byl to opravdu hezký gól. Na ten svůj jsem si přitom vzpomněl. Několikrát jsem to také zkusil a asi dvakrát se mi to v poslední době povedlo. Tohle ale bylo z větší dálky. Opravdu to  hezky trefil," řekl borec, jenž v Mostu strávil významnou část své kariéry.