„Pro úplný klid potřebujeme ještě tři čtyři body, protože na konci sezony máme těžký los," hlásí kapitán Slovanu Jakub Frohna a varuje před formou jejich soka – Tatranu Rakovník. Jarní bilance celku od Šamotky na hřištích soupeřů totiž vzbuzuje respekt. Dva body ztratil v Libiši, jeden na Kladně, úplně všechny pak bral v Hostouni, Nymburku a Brozanech! Minulé kolo doma deklasoval Meteor 5:1! Dnes však narazí na nejlepší tým odvetné části soutěže, který v posledních šesti kolech přišel o jediný bod.

Jakub Valský a Mario Jarkas
Valský mění dres, z Liberce přestupuje do Boleslavi

„Rakovník umí dobře zahrávat standardky, kterých se musíme vyvarovat. Co si pamatuji z podzimu, mají docela vyšší mančaft," uvedl Frohna. Na podzim Velvary prohrály 1:2. „V druhé půli jsme ale byli úplně jasně lepší," řekl střední obránce osmého celku tabulky s tím, že očekává kvalitně bránícího soupeře s rychlými kontry. „Uvidíme jakou taktiku na ně trenér Janeček nasadí," podotkl.


Po půlhodině posledního utkání v Mostě musel odstoupit vinou zranění ramena krajní záložník Radek Dvořák. Podezření na komplikovanější zranění se sice nepotvrdilo, přesto má s největší pravděpodobností po sezoně. Velvary si po podzimu sedly. Navíc v záložní řadě doplnily tým o kvalitní fotbalisty Antonína Holuba a Igora Komjatého, který dává důležité góly. Podstatné je, že to tam padá Lukáši Budějskému, jenž se díky skvělé kopací technice a brankám z přímých kopů posunul na druhé místo divizní tabulky střelců.

Jeřáby ze slánské  strojírenské firmy.
České jeřáby pomáhají na moři při těžbě ropy