Druhý zástupce Slánska v soutěži, Sokol Vraný, se naopak loučil pohodovou výhrou 7:4 v Jesenici.

TRENÉR ŠEL PŘÍKLADEM

Vranský kouč Josef Fujdiar starší se naštval na své svěřence po domácím propadáku s Hostomicemi a v Jesenici nastoupil v základní sestavě. Jednapadesátiletý borec odkopal na pozici stopera 77 minut, než ho vystřídal jiný veterán, ale přece jen o dvanáct roků mladší Josef Bauer.
Zápas byl do poločasu vyrovnaný (Vraný vedlo 2:1), ale brzy po přestávce hosté zpřesnili koncovku a pak už zápas kontrolovali.

7. ročník Memoriálu M. Ježka opět ozdobily hvězdy hokejového i fotbalového nebe. Jakub Voráček
Po Knovízi čeká Voráčka už dřina. A pak Kluk Puk

Tři branky vstřelil Novák, dvě Urban a po jedné Kaválek s Hadačem. „Byl to pohodový zápas, pořád jsme chodili sami na bránu. Gólů jsme mohli dát snad dvacet, ale Libor Urban s Lukášem Holasem toho strašně moc spálili," mínil Fujdiar, kterého jaro neuspokojilo, výsledky byly spíš bídné. „Hlavně druhá půlka se nepovedlo, málo jsme se scházeli a nehráli dobře. Chceme být lepší," dodal Fujdiar s tím, že na lavičce Vraného by měl pokračovat.

KAT SLEPIČKA Z PODLESÍ

To Jedomělice duel v Podlesí vůbec nezvládly. Soupeř měl mnohem větší motivaci, víc zdravých hráčů a hlavně ex-ligového Miroslava Slepičku. Ten řídil palbu domácích pěti góly, bojoval totiž o krále střelců I. A třídy. S 35 brankami nakonec na primát dosáhl.


„Hráli všechno na něj, a když dali gól, vzali míč a utíkali zpátky na půlku, aby se rychle rozehráli. My si jeli pro milosrdnou prohru a ono tohle, zápas jsme zpackali," říkal trenér Robert Nedvěd, který věří, že nepovedená derniéra nepokazí celkově slušně hodnocený dvouletý špektákl. Nedvěd litoval brankáře Dana Borského a konstatoval, že večer při rozlučce už byla nálada výborná.

Čistírna odpadních vod. Ilustrační foto.
S rekonstrukcí čističky chce Slaný začít v létě

Došlo dokonce k sázce šéfa jedomělických Ultras Václava Hébra, který kveruluje kvůli pomalosti jedomělických útočníků, a Bohumila Mrštinu vyzval na souboj na 80 metrů. A úplně jasně vyhrál!


„Fotbal nehraje už patnáct let, ale běželo mu to slušně, Bobeš neměl nárok. Nějaké pivíčko měli oba, ale Vašek určitě víc," usmál se Robert Nedvěd příjemné tečce za sezonou.