„Ani nevím, s kým hrajeme, snad s nějakou vesnicí,“ směje se předseda Slovanu Velvary David Vedral. Kladno si bere na paškál právem, protože jeho malý klub z malého města už dávno slavné Kladno překonal a přezíravé řečičky z jeho strany nemusí poslouchat. „Dobře si je pamatuji, ale zase musím říci, že pro nás je zápas s Kladnem, byť je to příprava, pořád svátkem. Kluci z týmu to tak asi neberou, s Kladeňáky se tolik neznají, ale já se těším hodně, hlavně na Tondu Holuba,“ vzpomíná Vedral na borce, který Velvarům svého času hodně pomohl a před časem se vrátil domů do Kladna.

Velvarský tým přišel v zimě o stopera Ippolita, který vyjádřil přání zůstat na jaře v rodné Argentině. Hrát proti bývalým spoluhráčům nebude ani útočník Jaroslav Kafka, odchovanec Kladna laboruje se zraněným kotníkem a hrozí mu operace.

Zbytek týmu se vrátil ze soustředění v jižních Čechách, kde hráči dřeli jako koně. Ale měli také luxusní servis, třeba perfektního maséra.

Sobota vůbec bude ve Velvarech fotbalová. Odpoledne (14:00) se na zdejší ZUŠ (umělecké škole) odehraje seminář fotbalových odborníků v čele s Josefem Csaplárem nebo Antonínem Barákem starším.

POPRVÉ LIBUŠÍN I DOKSY

Další elitní tým z Kladenska, Sokol Hostouň, jezdí za přípravou nejvíc do Rynholce. Tentokrát však pojede o kousek dál, až do Rakovníka, kde ho přivítá také v sobotu dopoledne Tatran Rakovník.

Poprvé si zahraje Baník Libušín a jeho soupeřem nemůže být nikdo jiný než béčko Hostouně kormidlované někdejším Libušíňákem Miroslavem Supáčkem. Hraje se v Rynholci v sobotu. „Změny zatím nemáme a jestli budou, tak jedna. Budeme šetřit zraněné Výborného s Portužákem, aby byli fit na soustředění v Rumburku,“ řekl Deníku šéf Baníku Petr Bartoš s tím, že béčko Hostouně bude dobrým soupeřem. „Dobře trénovaní mladí kluci, ti nás určitě prověří dobře,“ je si jistý.

Po tomto utkání proti sobě nastoupí Doksy a téměř domácí Nové Strašecí.

V Rynholci rovněž pokračuje turnaj, do něhož poprvé vstoupí Slovan Kladno a Braškov. Hrají v sobotu.

Kam na fotbal

Sobota 8. února

Přípravy: Velvary – Kladno (10:30, UMT Velvary), Tn. Rakovník – Hostouň (10:00, UMT Rakovník), Zličín – Slaný (10:00, UMT Zličín), Hostouň B – Libušín (12:30, UMT Rynholec), Doksy – N. Strašecí (15:00, UMT Rynholec). Turnaj v Rynholci: Roztoky – Rynholec (10:00), Slovan Kladno – Braškov (17:30).

Neděle 9. února

Přípravy: Sj. Kladno – Dřetovice (10:00, UMT Rynholec). Turnaj v Rynholci: Kročehlavy – Zichovec (15:00), Braškov – Zvoleněves (17:00).

Trenér Zlína Josef Csaplár
Trenérské kapacity do Velvar: fotbal není v ofsajdu
Ilustrační foto
V Rynholci to byla jedna velká ostuda